НОВИНИ

Гарсия оформи 1/2-финалистките в Тексас след драматичен обрат над Касаткина

Каролин Гарсия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:10, 06.11.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Каролин Гарсия си извоюва място в последните четири на Финалите на WTA във Форт Уърт, Тексас, след като надигра по драматичен начин Дария Касаткина след обрат с 4-6, 6-1, 7-6 (5) в битка, продължила точно два часа и половина.

Откриващият сет бе изключително непостоянен и от двете страни на мрежата, като започна с брейк за рускинята, който обаче моментално бе върнат от френската й съперничка. Серията на Гарсия продължи и достигна три поредни гейма след нов неин пробив и 4-2. Тогава обаче тя се срина на свой ред и позволи на Касаткина да вземе следващите четири гейма, а с това и частта. Във втората Гарсия бе категорична и след два брейка даде само един гейм на опонентката, за да вкара срещата в решителен трети сет.

Там драмата бе пълна, като Гарсия на два пъти повеждаше с пробив, но и двата пъти Касаткина съумяваше да се завърне. Рускинята отрази и шест възможности за брейк в деветия гейм, а съдбата на частта бе решена в тайбрек. Там Гарсия стигна до два мачбола при 6-4 и въпреки че загуби подаването си и Касаткина имаше сервис за 6-6, рускинята загуби 12-та точка, а с това и мача. Касаткина завърши с един ас и цели осем двойни грешки, като Гарсия приключи с 42 уинъра и 48 непредизвикани грешки, докато съперничката остана с 16-26 в тази графа.

В другия мач от групата на Финалите Ига Швьонтек, която вече си бе гарантирала място в полуфиналите, даде само три гейма на Коко Гоф за крайното 6-3, 6-0. Световната №1 ще играе срещу Арина Сабаленка от Беларус в последните четири, докато в другия 1/2-финал Гарсия ще се изправи срещу първата ракета на Гърция Мария Сакари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на туризма: Местим украинските бежанци в държавни хотели, условията са добри
Министърът на туризма: Местим украинските бежанци в държавни хотели, условията са добри
Очертанията на войната: Нарастващата роля на Иран и неговите балистични ракети
Очертанията на войната: Нарастващата роля на Иран и неговите балистични ракети