НОВИНИ

Георги Свиленски: Според социологическите агенции през март БСП е била 8%, сега е 23,4%

bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 19.10.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Политика

В БСП има съвети, които разработват политиките на партията, предлагат решенията, това не е Министерски съвет в сянка, обясни в "Още от деня" Георги Свиленски, член на Изпълнителното бюро на БСП, заместник-председател на ПГ на партията и председател на предизборния щаб. Тези съвети са съществували и преди, сега са структурирани по подобие на сегашните министерства.

"Визия за България" е визия, на базата на която ще бъде направена предизборната програма, след това, дай Боже да спечелим изборите, и управленската програма на бъдещото правителство", заяви Свиленски.

Тази визия се актуализира и надгражда, тя е отворен документ за предложения и за критика. В предизборната кампания тя ще бъде представена в страната.

"Хората не искат корупция, хората не искат мафия в управлението, хората не искат нагласени обществени поръчки", подчерта членът на Изпълнителното бюро. И беше категоричен, че БСП е длъжен да осигури тези искания на хората. БСП е променена партия и няма да допусне такива неща, за да останат повече пари за образование, здравеопазване, социална политика.

По думите на Свиленски ГЕРБ сега действат панически - раздават на всеки кой каквото иска. Те говорят за преизчисляване на пенсиите, за справедливост.

"Ние сега искаме преизчисление на пенсиите към 2015 г., за да бъде справедливо между всички пенсионери - и тези със 270 лв. пенсия, и тези със 370 лв., а и тези със 700-800 лв. Не може пенсионерите, хората с ниски доходи да бъдат първите и най-преки жертви на коронавируса. Държавата трябва да се намеси, трябва да помага справедливо", заяви Георги Свиленски.

Според социологическите проучвания сега резултатът на ГЕРБ и БСП е изравнен на фона на всички раздавания на пари, на фона на всички обещания, които направиха, истинският резултат ще бъде в деня на изборите, когато ще видим кой е първи и кой - втори, подчерта Свиленски.

"Март месец по същите тези агенции БСП беше 8%, днес е 23,4%", отбеляза той. И посочи, че пътят е правилен и че след три-четири месеца, когато ще бъдат изборите, резултатът ще е по-висок.

Свиленски заяви, че са готови да преговарят с всеки, който приема тяхната визия за България, особено в раздела за здравеопазването и по специално за болниците да не са търговски дружества.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекар на 2020-а година е офталмологът Александър Оскар
Лекар на 2020-а година е офталмологът Александър Оскар
Борисов проведе телефонен разговор с американския зам. държавен секретар Кийт Крач
Борисов проведе телефонен разговор с американския зам. държавен секретар Кийт Крач