НОВИНИ

Теди Москов и Мая Новоселска с приз от Европейския фестивал на пътуващия театър

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
18:41, 19.10.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Култура

Теди Москов и Мая Новоселска са новите носители на звезда в Алеята на славата на Европейския фестивал на пътуващия театър. Легендарният режисьор и невероятната актриса получиха голямото признание на шестото издание на фестивала в Сливница. БНТ е медиен партньор на театралния форум.

Спектакълът "Редки тъпанари" на русенския театър, постановка на Теди Москов спечели наградата на публиката и на журито в шестото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър. Голямата българска актриса Мария Стефанова получи наградата за женска роля за "Три високи жени", Народен театър.

С две отличия - на общината и за мъжка роля за Любомир Фърков, се окичи спектакълът на театър Търговище "Животът, макар и кратък", по култовата пиеса на Станислав Стратиев, на младия режисьор Денислав Янев.

Наградата "Нови хоризонти" се присъжда на актьора Божидар Попчев, за моноспектакъла "Пропукване". Въпреки COVID кризата Европейският фестивал на пътуващия театър не пропусна шестото си издание. То премина с фокус върху българския театър и засилен интерес от участници и зрители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Деня на Иван Рилски: Пещерата на Светеца
В Деня на Иван Рилски: Пещерата на Светеца
Втора вълна на COVID-19 в Европа. Австрия, Белгия, Полша и Италия с нови мерки
Втора вълна на COVID-19 в Европа. Австрия, Белгия, Полша и Италия с нови мерки