НОВИНИ

Гимнастичките от ансамбъла пред БНТ: Направихме доста добро състезание, продължаваме да работим и да се доусъвършенстваме

гимнастичките ансамбъла бнт направихме доста добро състезание продължаваме работим доусъвършенстваме
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 21.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Гимнастичките от българския ансамбъл по художествена гимнастика застанаха пред камерата на БНТ минути, след като приключиха с участието си на европейското първенство в Баку, Азербайджан, за да направят оценка на шампионата.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова си тръгват от шампионата на Стария континент с титлата в многобоя, златен медал в отборната надпревара, както и сребро от финала на пет обръча.

"Мисля, че направихме едно доста добро състезание на база на предните. Доволни сме донякъде и от финалите днес без ленти и топки, защото направихме грешки. Продължаваме обаче да работим и да надграждаме, тъй като ни предстои световно в края на месец август. Това си ни остава главната цел", започна Трашлиева.

"Работим всеки ден, за да сме в кондиция за важните състезания. Най-вероятно ще има някои леки промени, за да доусъвършенстваме съчетанията", допълни Камелия Петрова.

"Нашите треньори са направили едно наистина уникално съчетание, което е изпреварило времето си. Смея да твърдя, че то ни докосна още от момента, в който го измислихме и ние го играем с огромно удоволствие. Ако го изиграем, няма да имаме равни", заяви София Иванова.

"Много сме щастливи, че вчера взехме всички титли (многобоя при ансамблите и отборната). Сега ни предстои кратка почивка, след което отново се завръщаме в залата. Дали ще има промени, зависи от треньорите", завършиха родните грации.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите от Г-7 договориха общ подход към Китай
Лидерите от Г-7 договориха общ подход към Китай
Българският ансамбъл се размина с отличията във финала на три ленти и две топки, историческо злато за Азербайджан
Българският ансамбъл се размина с отличията във финала на три ленти и две топки, историческо злато за Азербайджан