НОВИНИ

Гимнастичките след завоюваните медали: Благодарим на всички за подкрепата, имаме страхотен отбор

гимнастичките завоюваните медали благодарим всички подкрепата имаме страхотен отбор
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 21.05.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Не мога да кажа че ми е било трудно да се мотивирам, всяка една подходи сериозно днес. Може би има леко разочарование на топка, защото останах без медал, състезание, всичко се случва, продължавам да работя за световното. Това каза Боряна Калейн в ефира на БНТ минути след като приключи индивидуалната надпревара на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, което БНТ 3 предава на живо.

Българските състезателки спечелиха общо пет медала на финалите на отделните уреди при жените. Шампионката в многобоя Боряна Калейн днес взе сребърен медал на бухалки и бронзов на обръч, Стилияна Николова спечели сребро на топка и бронз на лента, а Ева Брезалиева стана втора на лента.

"За мен не е толкова важен златния медал в многобоя, а това, че успях да покажа на себе си, че няма нещо, което да не мога да преодолея", заяви европейската шампионка в многобоя.

Ева Брезалиева също коментира, че е много доволна от представянето си в Баку.

"Тренирах всеки ден, при всеки е трудно, едни имат повече уреди, друг един, но е трудно да успееш да изиграеш този един уред в точния момент. Благодаря на моите треньори, че ми се довериха", обяни Брезалиева.

"Със смесени чувства съм, доволна съм от медалите, но не съм доволна от себе си. Твърде рано е за равносметка, но мисля, че трябва да играя по-смело. Не мога да кажа дали ще имам промени в съчетанията си за световното първенство във Валенсия", сподели и Стилияна Николова.

"Ще имаме една седмица почивка и след това ще имаме традиционния лагер във Варна, където ще продължим с подготовката. Искам да благодаря на прекрасните момичета, на ансамбъла, на треньорите, на федерацията, затова че имаме такъв страхотен успех и най-важното отбор, който се подкрепя", завърши Калейн.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Европейци": Пътят на една сирийка от войната до мечтания бизнес в Европа
"Европейци": Пътят на една сирийка от войната до мечтания бизнес в Европа
Откриха официално летния сезон 2023
Откриха официално летния сезон 2023