НОВИНИ

Горещо време и днес, на изток с валежи

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 07.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево, но отново главно над Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб север-североизточен вятър, в Източна България до умерен. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, малко по-ниски в крайните източни райони.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 28°. Температурата на морската вода е от 16 - 18° край Варна до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на места в източните масиви ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

През следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност.

В четвъртък и петък дневните температури слабо ще се понижат. Очакват се и превалявания, на повече места през първия ден. През почивните дни ще е почти без валежи, а температурите отново ще започнат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
87 са новите случаи на коронавирус у нас
87 са новите случаи на коронавирус у нас
ЕП призова България незабавно да бъде приета в Шенген
ЕП призова България незабавно да бъде приета в Шенген