НОВИНИ

Гръмотевични бури и опасност от градушки и днес, и утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 24.07.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Акцентите във времето и днес, и утре са очакваните почти повсеместни валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевични бури и локални градушки. Причината - студен атмосферен фронт, който ще премине през страната. В следобедните часове и през нощта по-интензивни явления се очакват все още главно в Западна и Централна България.

В повечето райони ще бъде горещо, с максимални температури от 31° до 34°, в София около 30°, на морския бряг, където през целия ден ще остане слънчево, от 29° до 31°.

Жълт код за интензивни валежи, мощни гръмотевични бури и градушки е в сила и утре в почти цялата страна, като в Североизточна България предупреждението е от втора степен код оранжево за локални количества до около 80 литра на квадратен метър. Ще бъде и ветровито, с максимални температури в широки граници от 25° до 32°, в София около 27°.

За разлика от днес, утре и по Черноморието ще има валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Опасно време и в планините - и там се очаква мощна гръмотевична дейност, както и условия за градушки.

Проливни валежи и гръмотевични бури ще има и в петък, но вече главно в Източна България. Максималните температури в цялата страна ще се понижат, а вятърът ще създава усещане за още по-хладно от действителното време.

През следващите дни ще бъде слънчево, със слаби превалявания в събота, в източните райони, а температурите отново ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Плевен научи съперниците си в групата от Европейската северна баскетболна лига
Спартак Плевен научи съперниците си в групата от Европейската северна баскетболна лига