НОВИНИ

Хладно и ветровито време днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 08.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес с умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 18° до 23°, в София - около 18°.

В 18 области в страната е обявено предупреждение за опасно силен северозападен вятър, със скорост до около 80 км/ч, а в област Сливен, предупреждението е от втора степен, код оранжево, за пориви със скорост до около 100 км/ч.

Ще има променлива, често значителна облачност и на отделни места в източните райони, включително и по Северното Черноморие, е възможно да превали и прегърми.

Максималните температури в морските ни курорти ще бъдат от 19° до 22°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 16° по южното.

В планините ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Ще има по-значителни увеличения на облачността и на места, главно в Рило-Родопския масив ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

В неделя минималните температури съществено ще се понижат и в отделни райони са възможни и слани. През деня ще бъде слънчево, но все още хладно за сезона. В началото на новата седмица максималните температури ще се повишават, но сутрин ще е хладно, с условия за слани. Ще се задържи слънчево до сряда, когато отново се очакват валежи и гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1123 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
1123 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
Петима души загинаха при пожар край Москва
Петима души загинаха при пожар край Москва