НОВИНИ

Хладно за сезона и в първия ден от октомври

bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 30.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

С хладно за сезона време изпращаме септември. Днес температурите в голяма част от страната останаха под 20 градуса, а в София максималната температура беше едва 16 градуса.

Месец октомври ще започне с облаци, но само на отделни места, главно в източните и южните райони ще превали слаб дъжд. Ще остане ветровито с умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 20°, на морския бряг - 16 - 17°.

Облачността и по Черноморието ще е значителна, на отделни места със слаби превалявания. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде около 4 бала, което съответства на вълни с височина до около 2 метра и половина.

Предимно умерен, също от североизток, ще бъде вятърът и в планините. Ще е облачно и на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали. Максималната температура на височина 2000 метра ще е 4°, а в курортите от 6 до 12 градуса.

Над Балканите времето ще се задържи със значителна облачност, но само на отделни места в южната половина ще превали слаб дъжд. В източните райони и Южна Гърция ще е ветровито. С повече облаци, на места и с валежи ще и в по-голямата част от Западна Европа, на Британските острови и Скандинавския полуостров. Облачността ще се увеличи и над Пиренеите, но валежи ще има само в крайните северозападни райони.

Предимно слънчево време се очаква у нас през почивните дни, а в неделя ще започне и повишение на максималните температури, за разлика от сутрешните, които ще се задържат необичайно ниски за периода и на места ще има условия за слани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете е ранено при стрелба в училище в Мемфис
Дете е ранено при стрелба в училище в Мемфис
5 смъртни случая по границата на Полша с Беларус за месец
5 смъртни случая по границата на Полша с Беларус за месец