НОВИНИ

Инициативният комитет за издигане на Радев - Йотова: Те превърнаха битката за демокрация в своя кауза

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 30.09.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Политика
Слушай новината

За времето на своя мандат Румен Радев и Илияна Йотова показаха воля и далновидност. Не се затвориха в комфорта на институцията, а превърнаха битката за демокрация в своя кауза. Бяха редом с българите, когато те въстанаха срещу беззаконието, корупцията и злоупотребите с власт.

Това се казва в обръщение от името на Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент.

В писмо до медиите те обясниха подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка.

"Днес антимафиотският консенсус е задължително условие за излизане от дълбоката политическа, икономическа и социална криза. С назначения през 2021г. служебен кабинет Румен Радев доказа, че можем да надмогнем идеологическите различия в името на България. Че за кратко време можем да осветлим проблемите и да започнем тяхното решаване. Че са възможни честни избори", пишат още от Инициативния комитет.

Напомнят, че в първия си мандат президентът е наложил редица вета на антисоциални и лобистки закони, и е предотвратил отмяната на следприватизационния контрол и ограниченията на свободата на словото.

Вижте цялото обръщение на Инициативния комитет ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев поиска закон за лобизма
Гешев поиска закон за лобизма
Шефът на НАП няма данъчни задължения
Шефът на НАП няма данъчни задължения