НОВИНИ

Хосеп Гуардиола: По време на целия мач е важно да знаеш какво трябва да правиш и да го правиш добре

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:08, 09.06.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
хосеп гуардиола време целия мач важно знаеш правиш правиш добре
Снимка: БТА
Слушай новината

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола даде пресконференция преди утрешния финал в Шампионската лига в Истанбул, в който неговият тим се изправя срещу Интер.

"Гражданите" са определяни от мнозина за фаворит в сблъсъка за трофея, но техният треньор е на мнение, че съперникът разполага с добри футболисти и имат много силни страни.

"Имат много предимства. Интер е отбор, използващ не само защита. Има убеждение, че италианските отбори знаят само как да се защитават, но Интер може да прави много други неща. Франческо Ачерби, Матео Дармиан, Алесандро Бастони и Андре Онана са много ефективни, след като отнемат топката. И всички нападатели, от Лаутаро Мартинес до Хоакин Кореа, знаят как да бъдат опасни. Интер има способността да държи топката и да завършва кинжално атаките си. Те знаят как да атакуват от центъра, а и от фланговете. Ще се опитаме да се защитаваме възможно най-добре, както високо, така и ниско", започна Гуардиола.

Опитният испански специалист, който утре има възможност да стане първият треньор в историята, който на два пъти печели требъл, сподели още, че вече има план за битката с Интер.

"По време на целия мач е важно да знаеш какво трябва да правиш и да го правиш добре. Но има моменти, в които мачовете стават луди и след това има моменти, в които не мислиш за тактиката, а за това, което ти казва сърцето. Но ние ще имаме план, идея и ще съобщим това на играчите. Ако върви добре мачът, значи и денят ще бъде добър", коментира 52-годишният наставник.

Накрая Пеп говори и за звездата в тима на Сити Ерлинг Холанд, отговаряйки на въпрос за слабата форма на норвежеца в последно време и фактът, че той има един единствен гол в последните седем мача.

"Не съм тук, за да говоря за средните статистически показатели на Ерлинг Холанд. Ако имате съмнения относно това, че Ерлинг бележи голове, то вие сте единствен с това мнение", обърна се испанецът към журналист с въпроса. Утре ще бъде готов да ни помогне да спечелим Шампионската лига", завърши Хосеп Гуардиола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович: Невероятно горд съм, че стигнах до още един финал
Новак Джокович: Невероятно горд съм, че стигнах до още един финал
Лаутаро Мартинес: Това е най-добрата година в моята кариера, готови сме за Манчестър Сити
Лаутаро Мартинес: Това е най-добрата година в моята кариера, готови сме за Манчестър Сити