НОВИНИ

Християна Тодорова е кандидат на България за член на Техническия комитет по художествена гимнастика

Християна Тодорова и Невяна Владинова вече са в Португалия за Изборния конрес на европейската гимнастика, съобщава БФХГ

Невяна Владинова Християна Тодорова
Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 01.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Международният ни съдия, категория "Бреве" Християна Тодорова, вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова, Йордан Йовчев и президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев, вече са в Албуфейра (Португалия) за 29-ия конгрес на европейската гимнастика. Изборният конгрес на организацията ще се проведе на 2 и 3 декември.

Християна Тодорова e кандидат на България за член на Техническия комитет по художествена гимнастика. Николай Иванов е сред кандидатите за член на Техническия комитет по спортна акробатика, а Димитрина Къндева на този по спортна аеробика.
Бронзовата медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио 2016, Тодорова даде специално интервю за Фейсбук страницата на БФХГ.

"Подготовката ми за тези избори тече още от 2017 година, когато изкарах първия изпит за международен съдия категория "Бреве". Оттогава с всяко едно състезание, с всяко едно Европейско и Световно първенство, с всеки един семинар, симпозиуми, срещи, изпити, конгреси и т.н., аз придобивам опит точно за този ден, който чакам с нетърпение. Моят опит започва още от състезателната ми кариера, още тогава спортът ме подготвя за тази голяма стъпка в моя живот. Аз съм в художествената гимнастика от 24 години, всеки ден и този скок, който искам да направя сега, е подкрепен от опит, който ми дава увереност, че мога да се справя с всяко едно предизвикателство", заяви Тодорова.

"След като Мария Петрова беше избрана за член на ТК към ФИГ, Илиана Раева ме извика в офиса във федерацията и ме попита: "Готова ли си да тръгнеш натам, накъдето винаги си искала?" Нямаше и 5 секунди и аз вече бях отговорила, защото от години насам знам в каква посока искам да вървя. И съм благодарна за това огромно доверие към мен, което ми дава сила. Посветила съм живота си на художествената гимнастика и оставям сърцето си за нея", споделя още тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спаркат Плевен и Шумен получиха глоби след последния кръг в НБЛ
Спаркат Плевен и Шумен получиха глоби след последния кръг в НБЛ
Президентът валидира пощенска марка, посветена на инициативата "Българската Коледа"
Президентът валидира пощенска марка, посветена на инициативата "Българската Коледа"