НОВИНИ

Христо Стоичков: Нивото на футбола в Катар е слабо

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:41, 12.12.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
стоичков откриването световното таекуондо две категории незабравим момент българия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за "Диарио Спорт", в което коментира предстоящите полуфинали на световното първенство в Катар.

"Камата" заяви, че последните четири отбора в турнира изповядват четири различни стила на игра, но уточни, че всички са заслужили мястото си в полуфиналите.

"Може да се каже, че са четири различни стила. Хърватия и Мароко си приличат по това, че се отбраняват доста добре. Знаят как да използват най-ефикасните си оръжия. Играе се трудно един срещу един. При отборите на Англия и Франция е различно, защото имат отлични изпълнители. Като цяло тези четири отбора заслужено достигнаха до полуфиналите. Хърватия има (Лука) Модрич (Иван) Перишич и (Марсело) Брозович. Те знаят какво се изисква от тях. Играят близо един до друг в защита", коментира Стоичков.

Носителят на "Златната топка" за 1994 година сподели още впечатленията си от цялостната организация на Мондиала в Катар, както и какво смята за нивото на игра, което показват отборите.

"На първо място всичко е организирано на изключително високо ниво. Страната е малка, но стадионите и хотелите са впечатляващи, а хората са фантастични. Ще бъде много трудно друга държава да надмине Катар в това отношение. Нивото на футбола е слабо. В мачовете липсва динамика, като изключенията са само няколко. Няма добри отигравания. Мача с шест гола на Англия и у двубоят със седем попадения на Испания не са нещо типично за този турнир. Имаше срещи с много притежание на топката, но без атаки. Това се дължи на страха от загуба. Никой не искаше да рискува. Нямаше ги моментите, в които футболистите остават един срещу един", заяви Христо Стоичков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС окончателно: Симеон Сакскобургготски е собственик на парка и двореца "Врана"
ВКС окончателно: Симеон Сакскобургготски е собственик на парка и двореца "Врана"
Тежка катастрофа с двама загинали затвори пътя Русе - Кубрат (СНИМКИ)
Тежка катастрофа с двама загинали затвори пътя Русе - Кубрат (СНИМКИ)