НОВИНИ

Хронична липса на персонал в болницата в Добрич

bnt avatar logo
от БНТ
07:58, 23.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Медици от болницата в Добрич алармират, че не достигат легла за пациентите с COVID-19.

Установените случаи в областта от началото на кризата са 117, а само вчера новорегистрираните са 13, а един от заразените е починал.

В болницата в Добрич отчели пик на заболеваемостта през уикенда и само за няколко дни отделението се напълнило. В момента там има 19 пациенти, като единият е в тежко състояние. Заради продължаващата вече пети месец пандемия не достига и персонал в болницата.

Д-р Светозар Байчев, изпълнителен директор на МБАЛ - Добрич: Трябва да поддържаме COVID-19 структура, с която да се лекуват пациентите и изисква командироване на лекари и медицински сестри от структури, които в момента така или иначе изнемогват.

В болницата разполагат с всички необходими предпазни средства и то най-вече от дарения. Въпреки че в Добрич няма заразени сред медицинския персонал, лекарите и сестрите отиват всеки ден на работа със страх.

Д-р Митко Георгиев, ортопед: Само фактът, че може да има клинично здрави вирусоносители мен много ме плаши, защото аз работя в отделение, където се приема по спешност и няма как да имаме предварителни тестове.

След увеличаването на заразените с коронавируса в града медиците от добричката болница призоваха хората да не подценяват болестта и да спазват всички противоепидемични мерки.

В града се извършва строг контрол по спазване на мерките. До момента не са констатирани драстични нарушения. Издадени са само един акт и едно предписание.

Автор: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милен Михов, "Обединени патриоти": 600 000 българи не могат да обслужват своите задължения
Милен Михов, "Обединени патриоти": 600 000 българи не могат да обслужват своите задължения
Ще има ли "синя зона" и в неделя за паркиране в София
Ще има ли "синя зона" и в неделя за паркиране в София