НОВИНИ

Илиан Илиев пред БНТ: Доволен съм от желанието на футболистите, трябва да действаме с повече самочувствие (ВИДЕО)

илиан илиев бнт доволен съм желанието футболистите действаме повече самочувствие видео
bnt avatar logo
от БНТ
20:03, 25.03.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев даде интервю за БНТ минути след края на двубоя срещу Азербайджан, завършил наравно 1:1 в Баку.

"Лъвовете" поведоха на стадион "Тофик Бахрамов" с гол на Филип Кръстев в 59-ата минута, но малко преди края домакините стигнаха до изравнително попадение и така ни лишиха от втори последователен успех в приятелския турнир FIFA Series.

"С изключение на първите и последните минути на мача съм доволен от желанието за игра. Получи идеята да пресираме високо, защото Азербайджан е опасен отбор, когато навлезе в последната третина. Да, имахме своите шансове да затворим мача при 1:0, но въпреки че в края ни изравниха, никой не може да ни отнеме положителните неща от двубоя", започна Илиев.

"Имаме още резерви във владеенето на топка, трябва да действаме с повече самочувствие, когато тя е наше притежание. Трябва да бъдем и по-уверени, когато изнасяме топката. Тези две неща имат нужда от корекция, а и де не забравяме играта в защита. В последните минути бяхме изморени от високата преса, но като цяло мисля, че преди това създадохме достатъчно неща в предни позиции, за затворим двубоя и смятам, че това е добър атестат", продължи той.

Опитният специалист коментира още, че за него изводът от двата мача на азербайджанска земя са, че българските национали са показали умения да се надиграват със своите съперници и да пресират високо.

"В края на мача те рискуваха и им се ако получи. Ако ние бяхме успели да организираме контраатаки, както искахме, изходът можеше и да е различен. Все пак трябва да отдадем нужното на противника, който само преди няколко месеца победи на този стадион Швеция с 3:0. Не сме играли срещу случаен отбор", сподели българският наставник.

"За мен най-важният извод от този турнир е, че показахме, че можем да се надиграваме с противниците и да пресираме високо. Знаете, че в последно време резултатите и срещу по-слаби отбори от Азербайджан не бяха прекрасни, но сега показахме, че можем да направим крачка и в тази посока", завърши Илиан Илиев.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор, превозвал шестима нелегални мигранти, е задържан край Казичене
Шофьор, превозвал шестима нелегални мигранти, е задържан край Казичене
Проверка на БНТ: Участвали ли са бургаски ученици в телемост с Русия?
Проверка на БНТ: Участвали ли са бургаски ученици в телемост с Русия?