НОВИНИ

Продължават въздушните атаки срещу Украйна

Райони в Харков и Одеса са без ток

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:13, 25.03.2024
Чете се за: 02:47 мин.
По света
Слушай новината

На фона на терористичното нападение в Москва, което Кремъл свърза с Украйна, руската армия не спира да атакува украински цели. Срещу Киев бяха изстреляни балистични ракети, части от Харков и Одеса са без ток. Руският посланик в Полша отказа да се яви във Външното министерство във Варшава, въпреки че беше привикан в него. Полша иска обяснения от Русия заради навлизането вчера на руска ракета в полското въздушно пространство.

Седем души са ранени при атака срещу Киев, украинската ПВО е свалила две балистични ракети. Това е третата въздушна бомбардировка на града за пет дни.Част от триетажна сграда с фитнес и изложбена зала в гъстонаселен квартал е срината.

„Това беше балистична ракета и тревогата за въздушно нападение започна едва когато се чуха първите експлозии в града. Имаше три експлозии едновременно в три района. Късмет е, че няма загинали в училище", каза Виталий Кличко - кмет на Киев.

Според американския посланик в Украйна, руската армия е атакувала Киев със свръхзвукови ракети.

"Украйна се нуждае от нашата помощ сега. Няма нито миг за губене", добавя посланикът Бриджит Бринк в социалната мрежа Екс.

След атаката украинският президент Володимир Зеленски за пореден път заяви, че страната му се нуждае от допълнителни системи за противовъздушна отбрана.

"Благодаря на всички, които работят нонстоп в Харков, за да възстановят електричеството и отоплението. Ситуацията е много трудна. Над 200 000 абонати в града и региона са без стабилно електроподаване", посочи Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Аварийни прекъсвания на електрозахранването бяха въведени в украинското пристанище Одеса, след като руска въздушна атака повреди едно от съоръженията за високо напрежение там. Тази вечер последва нова атака с балистични ракети. Операторът на електроенергийната мрежа Укренерго съобщи, че към тази сутрин 401 населени места в Украйна са били без електричество.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антибиотиците само с електронна рецепта от 1 април
Антибиотиците само с електронна рецепта от 1 април
"Ислямска държава - Хорасан" атакуват руски цели от 2015 г.
"Ислямска държава - Хорасан" атакуват руски цели от 2015 г.