НОВИНИ

Нова руска атака с дронове срещу Одеса

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:37, 25.03.2024
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Войната в Украйна - руска атака с дронове срещу Одеса. Поразена е енергийна инфраструктура. По информация на местните власти няма данни за пострадали, но част от града е без ток. В засегнатите райони работят аварийни екипи.

Руското министерство съобщи, че над Ростовска област са прихванати 11 дрона. Пожар е избухнал в електрическа подстанция в Ростов. Според властите той е овладян, но те не посочват причините за инцидента.

В среднощното си обръщение президентът Володимир Зеленски благодари на всички, които защитават Украйна и на западните партньори за помощта. След седмица масирани руски атаки по енергийна инфраструктура най-тежко остава положението в Харков, каза още Зеленски:

"През изминалата седмица - от понеделник до днес, руските терористи използваха около 190 ракети от различен тип и почти 140 дрона. Изстреляха и над 700 управляеми авиационни бомби. За изминалите повече от 2 години няма нито една седмица, в която Русия да се е въздържала от терор. И ние правим всичко по силите си, за да може окупаторите да усетят нашия честен отговор по същия начин - всяка седмица, всеки ден."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнуваме Благовещение
Празнуваме Благовещение
Спортни новини 25.03.2024 г., 06:30 ч.
Спортни новини 25.03.2024 г., 06:30 ч.