НОВИНИ

Новата седмица започва с валежи

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 25.03.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес още преди обяд от северозапад валежите ще спрат и облачността ще се разкъса до предимно слънчево, най-късно в Източна България. Югозападният вятър ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е умерен до временно силен. Минималните температури ще са между 2° и 7°, максималните - между 9° и 14°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. По-късно след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще е облачно с валежи предимно от сняг, над 1700 метра ще се образува нова снежна покривка. След обяд от запад валежите ще спират и облачността над масивите от Западна България ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Във вторник денят ще започне със слънчево, но студено време. Минималните температури ще са между между минус 2° и 3°, и на места в котловините в Югозападна България ще има условия за слана. След обяд облачността от запад ще се увеличи и към вечерта ще завали дъжд. През нощта срещу сряда валежите ще продължат на изток.

В сряда валежите ще отслабнат, след обяд и ще спрат. В четвъртък в източната половина от страната ще продължи да духа умерен и силен вятър от юг-югоизток, облачността ще е разкъсана, ще бъде топло. Над западната половина вятърът ще се смени със северозападен, ще е слаб, температурите ще се понижат с 3 - 4 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ротация или избори: Ще се разберат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за бъдещото управление на страната?
Ротация или избори: Ще се разберат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за бъдещото управление на страната?
Мануела Малеева награди най-добрите на регионален тенис турнир до 12 г. в София
Мануела Малеева награди най-добрите на регионален тенис турнир до 12 г. в София