НОВИНИ

Кирил Петков: Ще поемем отговорността за втория мандат

ПП-ДБ решава тази вечер как да процедира с втория мандат

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 25.03.2024
9792
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Структурите на "Продължаваме Промяната" и на партиите от "Демократична България" ще решават тази вечер как коалицията ще процедира с втория мандат за съставяне на правителство. Това коментира съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков на влизане на заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Вторият мандат отговорността е при нас, така че ние си я поемаме тази отговорност. Ще направим правилните ходове, където целите ни национални съвети застават зад нас. Но аз ви гарантирам едно - нито ще се крием зад някакви преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма, а ще си поемем ясно отговорността за втория мандат", заяви Петков.

Той коментира още, че на 17 март номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел е предложила да има ротация само на премиера и вицепремиера без да има смяна на министри, но и без да се подписва коалиционно споразумение. Снощи премиерът в оставка акад. Николай Денков също предложи подобна ротация и запазване на досегашния състав на кабинета, но настоя за подписване на споразумение.

"Като махнете цялата мъгла от цялото говорене и всичките преговорни процеси, всъщност какво се оказва - единствената разлика е споразумението. За нас това означава, че ГЕРБ явно не са готови да направят реформи в съдебната система, не са готови да направят реформа в службите и не са готови да направят реформа в регулаторите. Защо - не знаем и не знаем дали не искат или не могат", каза Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж 2024: Силите на реда ще гарантират сигурността на Олимпийските игри
Париж 2024: Силите на реда ще гарантират сигурността на Олимпийските игри
Хавиер Ибаниес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на IBA
Хавиер Ибаниес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на IBA