НОВИНИ

Силен вятър и застудяване днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 25.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Акцент във времето днес е силният вятър с посока от запад-северозапад, с пориви в областите с код жълто до около 90 км/ч. В Пазарджик скоростта на вятъра вече достигна почти 100 км/ч. Сутринта температурите бяха от минус 1° в Драгоман до 10° в Ахтопол, в София - плюс 2°, максималните ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с вчера, между 9° и 14°, в София - около 10°.

Ще остане много ветровито, в Дунавската равнина, западната част на Горнотракийската низина и по Черноморието – с временно силен вятър. Облачността от северозапад ще продължи да се разкъсва и намалява, а до края на деня валежите и в източните райони от страната ще спрат.

През нощта вятърът ще отслабне, в Западна България и стихне. Минималните температури утре ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1° и на места в котловините на Югозападна България ще има условия за слана. Дневните температури отново ще се повишат и максималните ще бъдат между 14° и 19°, в София – около 15°. Ще преобладава слънчево време, със слаб до умерен вятърът, вече с посока от изток-югоизток, а в края на деня в югозападните райони отново ще завали дъжд.

И в планините облачността от югозапад също ще се увеличава и по-късно през деня в масивите от Югозападна България ще има валежи дъжд, над около 1800 метра – сняг. Вятърът там ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде силен от запад.

През нощта срещу сряда валежи ще обхванат почти цялата страна, в сряда навсякъде ще спрат, а облачността ще намалее до слънчево време, но ще бъде много ветровито. В четвъртък отново ще има валежи, придружени на места от гръмотевици, но в петък и събота ще бъде слънчево, а температурите съществено ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на факти: Така ли изглежда обяд в социалистически работнически стол?
Проверка на факти: Така ли изглежда обяд в социалистически работнически стол?
Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева споделиха радостта си след успеха на Световната купа в Атина
Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева споделиха радостта си след успеха на Световната купа в Атина