НОВИНИ

Илиана Раева за Нешка Робева: Жалко и недостойно

Илиана Раева, Весела Димитрова и Бранимира Маркова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:39, 26.05.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева изрази възмущението си спрямо бившия треньор Нешка Робва. Причината е интервю, което създателката на десетки „златни момичета“ е дала навръх своя 75-и рожден ден.

Нешка Робева е изразила мнение относно настоящите гимнастички, както и че този спорт не създава личности в наши дни.

Малко по-рано през деня БФХГ, от името на Илиана Раева, поздрави Робева със специално послание по повод личния ѝ празник.

Ето какво написа Илиана Раева в профила си във Фейсбук:

Днес Нешка Робева има рожден ден.

Имала е участие по този случай в БТВ днес. Не съм го гледала, а след като видях и заглавието, съвсем няма начин да го гледам.

На връх рождения си ден да кажеш, че днес гимнастичките са КИФЛИ и гимнастиката не създава личности е ЖАЛКО И НЕДОСТОЙНО!

Не спря Нешка да бълва срещу гимнастиката ни, срещу момичетата, треньорите... за мен да не говорим. Отдавна не се впечатляваме от това. Но на рождения си ден да кажеш това?! Да ги наречеш КИФЛИ...В навечерието на световната купа в Песаро, на първото в историята в България европейско първенство... В годината на Олимпийските игри... Всяка гимнастичка, малка или голяма да чуе или прочете това, казано от Нешка Робева...

Всичко има някакви граници. Дори да се казваш Нешка Робева. Та тези момичета тренират по цял ден, с травми, в огромна конкуренция. Борят се за държавата си, за клуба си, за треньорите си, за себе си! Носят медали във времена, в които конкуренцията и еволюцията на гимнастиката са в други измерения. Те ли са КИФЛИ?

Когато печелим - мълчим!

Когато не печелим - критикуваме и обиждаме!

Жалко и недостойно...

Днес изпратих поздравителен адрес, защото така трябва, така съм го почувствала, въпреки нестихващите последователни обиди. След това видях поредната порция обидни квалификации...

Благодаря ти за подкрепата.

ЧРД, Нешке!

Да илядиш!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Внезапно ни напусна Спас Натов
Внезапно ни напусна Спас Натов
Официално: Интер и Конте се разделиха
Официално: Интер и Конте се разделиха