НОВИНИ

Искрен Митев, ПП: Мафията и опозицията искаха да ни съборят, но вместо това ни консолидираха

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 18.06.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

В "Денят започва с Георги Любенов" Искрен Митев от "Продължаваме промяната", заяви, че събитията от последната седмица са консолидирали управляващите, вместо да ги съборят.

"Аз днес съм във Вашето студио с вратовръзка с математически символи като послание към мафията и опозицията, че не им излизат сметките. Те искаха тази седмица да ни съборят, бореха се до последно, но това, което направиха, е че ни консолидираха", заяви той.

Митев попита защо от опозицията толкова бързат да има избори, че дори се прибягва до съюзи от несъвместими партии.

"Ако падне това правителство и има избори, няма да има стабилно управление до края на годината. Как ще се справят пенсионерите и хората, когато инфлацията нараства? Мафията толкова иска да ни избута от това Народно събрание, че вчера видяхме възрастен представител от народното събрание да изблъсква наш народен представител. Той не падна, Настимир Ананиев, вчера като го изблъскаха - падна нашето Народно събрание", каза Митев.

Депутати почти се сбиха в НС

"Чекмедженцето на мафията се изпразни, когато спряхме "Капитан Андреево" и сега в това чекмедженце се намести "Възраждане". Не мисля, че хората, които ги карат отнякъде да протестират, могат да го правят по начина, по който го правят хората от София, които виждат всеки ден какво се случва тук. Аз видях майки с деца на протеста, не видях измет. Да наречеш хората от площада "измет" - ето това е престъпление", каза той.

Той изрази надеждата, че все повече народни представители ще последват примера на депутатите, които напуснаха "Има такъв народ" и ще поставят обществения интерес над партийния.

"Надеждата ми е като се сформира ново мнозинство всеки народен представител да излезе с лицето и с името си. Да не е като част от група, в която всички правят каквото каже лидера без значение дали те са съгласни или не, а да застане с лицето си и да поеме своята отговорност", каза Митев.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Явор Божанков, БСП: Румен Радев е най-голямото ми огорчение в политката
Явор Божанков, БСП: Румен Радев е най-голямото ми огорчение в политката
Светлин Стоянов, независим депутат: Слуховете за падането на това правителство са силно преувеличени
Светлин Стоянов, независим депутат: Слуховете за падането на това правителство са силно преувеличени