НОВИНИ

Ивайло Иванов пред БНТ: Отивам в Париж за златния медал (ВИДЕО)

ивайло иванов бнт отивам париж златния медал видео
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 24.03.2024
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по джудо Ивайло Иванов даде ексклузивно интервю за предаването "Арена спорт", в което разкри, че е твърдо амбициран да стигне до златния медал по време на предстоящите Олимпийски игри в Париж 2024.

Иванов заслужи квота си за най-големия спортен форум след отличното си представяне от началото на календарната годината в състезанията от Световната купа в Узбекистан и Азербайджан, където родният състезател завоюва съответно сребърен и бронзов медал.

Тези постижения помогнаха на джудиста от Монтана да намери място сред най-добрите 18 в световната ранглиста при 91-килограмовите, които получават право да се борят за медалите на Игрите в Париж.

"Подготовката върви нормално. Завоювах медали на тези състезания, на които си бях поставил за цел. Станах втори и трети съответно в Узбекистан и Баку, което ми дава спокойствието да се готвя за Олимпиадата, докато останалите в отбора все още преследват квоти. Това ми помага да се фокусирам и върху европейското първенство", споделя Иванов.

"Световното джудо е на много високо ниво и за да отидем на олимпийски игри трябва да сме в топ 18 на категориите. Много съм доволен от представянето си в Ташкент, въпреки че на финала подцених малко една ситуация. Преди това обаче записах победи над световен шампион и световен вицешампион, от които бях загубил миналите години. Това естествено ми вдъхва самочувствие и показва, че подготовката е правилна", продължи той.

Участникът на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 и Токио 2020 разказа още и за трудностите в личен план, с които той е принуден да се бори в преследването на олимпийската мечта, като сред тях на първо място джудистът ни поставя невъзможността да бъде близо до семейството си.

"Трудно е да си далеч от семейството, но жена ми е много съобразителна и ме подкрепя във всичко. Децата понякога не искат да ми говорят, защото се сърдят, но все пак успяха да дойдат един уикенд на Белмекен и да се видим. Остават 4-5 месеца до самата Олимпиада, в които трябва да бъда много фокусиран, а след това ще дойде и времето за почивка. Децата искат баща си да е вкъщи и да им обръща внимание, но се надявам всичко това да си е заслужавало и трябва да бъде така, защото това все пак ще ми е трета Олимпиада", категоричен е двукратният ни европейски вицешампион.

За родния атлет Олимпиадата в Париж ще бъде първа в неговата кариера в категория до 91 кг, но целта остава непроменена - златен медал.

"Отивам за златния медал. И на предишните две Олимпиади това ми беше целта, но тогава допуснах грешки, а и напрежението си каза думата. Опитваш се да приемеш състезанието като един обикновен форум, но в същото време знаеш, че си се готвил за него четири години. Смятам, че вече съм доста по-спокоен и уравновесен. Подготовката засега протича внимателно и се опитвам да не си вкарвам допълнително стрес. В Париж вече ще съм навършил 30 години и смятам, че ще бъда готов за медала, който чакам вече две Олимпиади", завърши Ивайло Иванов.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Лечков, Здравко Здравков и джудистът Ивайло Иванов в "Арена спорт" (ВИДЕО)
Йордан Лечков, Здравко Здравков и джудистът Ивайло Иванов в "Арена спорт" (ВИДЕО)
Слънчева неделя, привечер ще има валежи от дъжд
Слънчева неделя, привечер ще има валежи от дъжд