НОВИНИ

Ивайло Ивков вече не е изпълнителен директор в ПФК Левски (ОБОБЩЕНИЕ)

ивайло ивков вече изпълнителен директор пфк левски
bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 06.04.2023 (обновена)
5537
Чете се за: 07:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Ивайло Ивков вече не е изпълнителен директор в ПФК Левски. Това стана ясно след Общото събрание на клуба, което се проведе днес.

По време на сбирката на юриста му е бил предложен друг пост, но самият той е отклонил това предложение. Пред събралите се медии на „Георги Аспарухов“ Ивков лично потвърди новината и обяви, че ще изпълнява задълженията си до вписването на промените в Търговския регистър, което трябва да се случи в следващите няколко дни.

"Моето освобождаване беше оповестено от мажоритарния собственик пред акционерното събрание. Не чух защо съм освободен. Няма скандали между този и онзи. С Боримиров и хората като него живеем в абсолютно различни светове. Аз искам един Левски и той е различен от неговия Левски, който беше оставил, когато аз го поех. Никой към никого не трябва да бъде пришиван. Всички носим отговорност за действията си. Аз нося отговорност за всяко едно мое движение през последната година и половина. Дано не загубим всичко това, което градихме през тези месеци. Притеснен съм!", заяви Ивков след края на ОС, което се проведе на "Герена".

На Общото събрание също така бе взето решение Петър Ганев да не бъде част от Надзорния съвет на клуба. Първи Димитър Костадинов - председател на Националния клуб на привържениците на „сините“ обяви пред медиите, че аргументът за отстраняването на Ганев е бил „че не слушал и че правил положителни оценки за изпълнителния директор в медийното пространство“.

"Това, което беше изтъкнато за освобождаването на Петър Ганев, е, че той е проявил доверие в мен и е казал, че аз изпълнявам безупречно задълженията си. Това беше дадено като обяснение. Питайте тези, които взимат решенията. За моите решения, питайте мен. Какви са истинските мотиви, няма как да знам. Предстои да направя своята равносметка", обясни от своя страна Иво Ивков.

"Г-н Сираков ме покани, това е един от най-големите футболисти в историята на Левски. Аз съм изпитвал само уважение към него. Никога не съм му обещавал да съм му лично верен. Нито съм кандидатствал за този пост. Това е едно базисно различие между мен и другите и то се състои в това, че аз няма да стоя и да гледам безучастно как моят любим клуб, който управлявам, бива превземан от корпоративни и частни интереси. Това е голямото различие. То не е да плеснем с ръце и да се прегърнем", каза още изпълнителният директор на "сините".

Петър Ганев разкри, че е бил отстранен от Надзорния съвет на клуба, тъй като той е бил пречката Ивков да бъде освободен от поста изпълнителен директор, тъй като това може да се случи само с единодушно решение.

„Така е, имаше точка за изцяло нов Надзорен съвет. Освобождаваме всички и се гласуват нови. Това, което беше гласувано, е същият състав, без мен. Аз бях предложен, но Сираков гласува против. Той преди събранието каза, че ще гласува против. Тоест аз го разбрах преди самото събрание. От тук нататък аз го казах и вътре, че привържениците имат място в Надзорния съвет заради всичко, което се случи през последните години и като резултати, и като обединение, и като липса на дългове и на задлъжняване през последните години. Защитавал съм именно, че управлението на клуба трябва да е вътре в самия клуб. Това не изключва външни компании и договори за управление, които да имат поглед, да знаят как се харчат парите, но не мнозинство. Това беше основна разделителна линия“, каза Ганев.

За тези, които не знаят, УС на Левски се гласува с пълно мнозинство. Без моя подпис Ивков не може да бъде сменен. Считам, че това е причината да бъде сменен Надзорния съвет. Сираков директно казва, че следващата седмица Иво няма да бъде изпълнителен директор на Левски. Той ще бъде сменен, което става много лесно, когато аз не съм вътре“, обясни Ганев.

Самият Наско Сираков, отказа да говори пред събралите се журналисти. Той ще даде пресконференция във вторник (11-и април).

Станимир Стоилов даде кратко и доста неясно изявление веднага след края на Общото събрание на Левски. Той сподели, че иска да се концентрира само върху мача с Локомотив София, като ще обяви своето решение след срещата.

„Важното за мен е, че Левски има мач след няколко дена и трябва да се концентрира изцяло върху тази среща. На другия ден, след срещата, ще изкажа моето решение, но нека мине мача. Отборът трябва да изиграе мачът по най-добрия начин и ако може да спечели. Всичко друго ще разберете утре или след мача. Сега времето е кратко“, заяви треньорът на "сините".

„Аз разбрах само откъслечни неща. Ще коментирам по-конкретно тези дни. От 1 година се вижда какво е свършено в Левски, откакто съм тук. Не мога да кажа какво се е случило на събранието обаче. Няма да ви изненадам много с отговорите си утре. Ще отговоря на всички въпроси, които ви вълнуват. За мен е важно да спечелим мача в събота. След два дена ще знаете за какво става дума. Умни хора сте, досещате се за какво става въпрос“, завърши Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисията за защита от дискриминация се самосезира за скандалния клип от Пловдив
Комисията за защита от дискриминация се самосезира за скандалния клип от Пловдив
Спад на случаите на скарлатина и варицела до 2-3 седмици прогнозира Ангел Кунчев
Спад на случаите на скарлатина и варицела до 2-3 седмици прогнозира Ангел Кунчев