НОВИНИ

Ивайло Петев: Утре трябва да гоним победата от първата минута, продълженията също влизат в плановете ни

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:15, 18.07.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
ивайло петев гоним победата първата минута продълженията също влизат плановете
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев даде пресконференция преди утрешния реванш срещу косовския Балкани от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Разградчани загубиха първата среща като гост с 0:2, така че в сряда вечер (19 юли) ще трябва да търсят обрат на своя "Хювефарма Арена". Срещата започва в 21:00 часа.

Пред медиите Петев бе категоричен, че неговият тим трябва да търси победата още от първите минути и изрази увереност, че все пак българският първенец ще успее да продължи напред.

"Изиграхме един слаб мач, посредствен. Утре мачът трябва да е различен и да гоним победата от първата минута. Трябва да заличим два гола пасив, но не бива да отиваме хаотично напред. Но аз вярвам на всички играчи и мисля, че ще продължим", българският специалист.

Бившият селекционер на националните отбори на България и Босна и Херцеговина сподели още, че най-важното за Лудогорец ще бъде да играе като отбор и да се възползва от своите шансове без значение играта на съперника.

"Може би до голяма степен опитът е важен, но много по-важно е себераздаването на всеки, който влезе да играе. Нормално е да има напрежение, но ние трябва да се преборим. И това не е оправдание. Но на първо място трябва да играем като отбор. Защото по този начин излязохме и от кризата през март. Всеки има качества, щом е в тоя отбор. Основното е всеки да се бори за другия. Няма контузени в отбора ни", коментира Петев.

"Логично е да са прибрани (Балкани). Но по какъвто и начин да се представи противникът, ние трябва да си търсим нашите шансове и да заличим преднина от два гола. Залогът е голям. Трябва да направим всичко, за да преодолеем този противник. От нас зависи как ще се представим", допълни още той.

Наставникът на "орлите" се върна и към поражението от Крумовград на старта на сезона в Първа лига, което дойде само два дни след загубата в Косово.

"Сега съм на друго мнение – два пъти гледах мача с Крумовград. Бяхме вяли в защита. Допуснахме три гола, но изтървахме над 10. Като бягане, функционално представянето ни не е било на същото ниво като с Балкани, защото играчите са тичали доста повече от предния мач. Просто лош момент и с лека ръка допуснахме три гола", заяви Ивайло Петев.

Запитан дали продълженията също влизат в плановете за мача, треньорът на Лудогорец отговори: "Всичко влиза в плановете ни. И продълженията. Погрижили сме се и за това нещо".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европол разби престъпна група, подменяла етикетите на храни с изтекъл срок
Европол разби престъпна група, подменяла етикетите на храни с изтекъл срок
Ботев Пд поиска промяна на началния час за дербито с Левски тази събота
Ботев Пд поиска промяна на началния час за дербито с Левски тази събота