НОВИНИ

Ивет Горанова беше спряна в 1/4-финалите на Световното първенство в Дубай

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:18, 17.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
ивет горанова беше спряна финалите световното първенство дубай
Слушай новината

Олимпийската ни шампионка в каратето Ивет Горанова отпадна в третия кръг на Световното първенство, което се провежда в Дубай.

В категория до 55 кг нашето момиче отстъпи с 4:5 срещу представителката на САЩ Тринити Алън и по този начин се сбогува с мечтите си за златен медал и от Световното първенство.

Преди това Горанова започна надпреварата с успех с 1:0 над еквадорката Микаела Енрикес, дошъл след една единствена оценка "юко".

Във втория кръг нашето момиче се наложи драматично с 5:3 над своята добре позната съперничка Анжелика Терлюга от Украйна в повторение на финала за златния медал от Олимпиадата в Токио.

На 1/4-финалите обаче победният ход на българката беше спрян от американката Тринити Алън. Въпреки това, шансовете за медал остават, тъй като нова победа на Алън ще я изпрати на финала, което пък ще даде право на Ивет да участва в репешажите.

В категория до 67 кг при мъжете пък Васил Ривов също ще получи възможност да се бори за бронзов медал, след като бе изтеглен в репешажите от олимпийския шампион Стивън Да Коста. Французинът победи нашия представител в среща от 4-ия кръг по-рано днес.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Канада излезе начело в зона КОНКАКАФ след победа срещу Мексико
Канада излезе начело в зона КОНКАКАФ след победа срещу Мексико
Аоияма с пърова поражение на турнира във Фукуока
Аоияма с пърова поражение на турнира във Фукуока