НОВИНИ

Изгубилата се на Витоша жена, прекарала денонощие в планината - без раница и телефон

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:12, 09.06.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Успешна спасителна акция на Витоша. 75-годишната жена, която се загуби в района на хижа "Момина скала" в неделя беше намерена от планинските спасители вчера вечерта.

В издирването участвали 25 души и 4 кучета. Жената е прекарала денонощие в планината без раница, без телефон и документи.

Ръководителят на спасителната акция Милен Братанов разказа, че се е срещнал на Златните мостове с дъщерята на изгубилата се жена.

Милен Братанов - ръководител на спасителната операция: Заведе ни до мястото, където последно са видяни. Преговорихме всички събития от предишния ден, защото 24 часа минаха от изчезването до намирането й.

Планинският спасител каза, че са намерили жената в района на Боянския водопад, в доста труден терен извън пътеки. Мястото е било извън периметъра, който са определили за претърсваме.

Жената е била адекватна и в добро здравословно състояние, но изморена. Помогнахме й с транспорт надолу по пътеката, каза Братанов.

Милен Братанов - ръководител на спасителната операция: Не можахме да получим добра информация защо и как е стигнала до там.

Липсата на телефон е затруднило издирването, защото не може да се проследи сигнала от него и да се спести периметърът на търсене.

Акцията за издирване струва 724 лв. и тя е за сметка на този, който е поръчал издирването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Панда беглец се измъкна от клетката си и обиколи датски зоопарк
Панда беглец се измъкна от клетката си и обиколи датски зоопарк
Пхенян прекъсва всички канали за комуникация с Южна Корея
Пхенян прекъсва всички канали за комуникация с Южна Корея