НОВИНИ

Изследват за бяс ротвайлера, нападнал хора в Долна Оряховица

bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 09.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Вчера ротвайлер нападна собственичката си и 72-годишен съсед в Долна Оряховица. Кучето е настанено във ветеринарна клиника, където лекарите трябва да изяснят каква е причината за агресивното му поведение. Тепърва предстои да стане ясно и дали ще бъде наложено наказание на стопаните му, след като стана ясно, че животното не за първи път бяга от двора и се разхожда свободно по улиците.

Въпреки, че няма официални сигнали, ротвайлерът да е създавал проблеми преди сериозния инцидент в събота, съседи на стопаните му разказаха, че често се случвало животното да къса каишката си и да успява да избяга, а това сериозно ги притеснявало.

"Често се отвързваше кучето, даже предния ден са го видели. По принцип аз много пъти съм казвала на полицая, махни го това куче, то е агресивно куче, то е голямо куче", разказа съседката Атанаска.

"Никой от съседите не ми е казвал, че кучето е било агресивно. Човек, когато отглежда такова голямо куче в дома си, би трябвало да е достатъчно отговорен и да е е наясно какво може да се случи, и аз мисля, че тези хора са наясно какво може да се случи", обясни кметът на града Йордан Байчев.

След като беше заловен, ротвайлерът е настанен във ветеринарна клиника в Горна Оряховица, където през следващите 14 дни, лекарите ще следят дали животното е болно от бяс.

"Там е под наблюдение. 14 дни ще бъде под наблюдение, такива са изискванията на закона и след това ще бъде изяснена неговата съдба", допълни кметът.

Веднага след инцидента собствениците са заявили, че не желаят кучето да се връща в дома им и са поискали то да бъде настанено в приют. Дъщеря им и съседът, които пострадаха сериозно, все още са в болница.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заразените с COVID-19 деца у нас са над 16% от всички нови случаи за деня
Заразените с COVID-19 деца у нас са над 16% от всички нови случаи за деня
България е на 19-то място по златни медали на глава от населението
България е на 19-то място по златни медали на глава от населението