НОВИНИ

Как гласуваха в ковид отделението в Александровска болница

Мария Чернева
от Мария Чернева
16:55, 04.04.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

10 500 са болните с ковид в болници в цялата страна. Това наложи сложна организация на гласуване в болниците, където се наложи да се открият по две секции - в отделенията за лежащи без ковид и със ковид. 88 са ковид отделенията в цялата страна.

Екипът ни беше в Александровска болница и с подвижни урни, които стигнаха и до най-тежкоболните.

Никога до сега не са били членове на СИК. Това са им първите избори и веднага скачат в дълбокото. Отговарят за единствената секция в ковид зоната на Александровска болница. А само един е ваксиниран. Въпреки това не се поколебали дали да се заемат със тази избирателна секция.

По списък имат 250 избиратели. Лекари, сестри и болни. Но лекарите изглежда са доста натоварени и гласуването не върви. Затова тръгват с подвижната урна. Трябва да обиколят всички, но започват там, където смятат че ще е най-трудно. От спешното отделение.

Знаят правилата, но никой не ги е подготвил за това, което ще видят. Това е буферната зона, докато се излязат резултатите от тестовете. Но всички са дошли по спешност, заради общото им лошо състояние.

Въпреки тежкото си състояние и страха от вируса, никой не се отказва от поднесените бюлетини. Някои дори казват, че гласуват за първи път от години. Просто им е било много трудно да стигнат до урните.

Повечето знаеха какъв е изборът им. Никой не поиска и минута време за размисъл. Те са на 100 процента, заради ковид или въпреки него.

В деня на вота изборът е само един - БНТ. Изберете важното - в телевизионния ефир и на нашия сайт BNTNEWS.BG.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Ангелов: Медиците в България вече постигнаха колективен имунитет
Костадин Ангелов: Медиците в България вече постигнаха колективен имунитет
Опашка за гласуване и в Оксфорд
Опашка за гласуване и в Оксфорд