НОВИНИ

Какво време ни очаква през уикенда?

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 16.04.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

По-малко ветровито и малко по-топло беше днес - 11° достигна температурата в София, 15° - във Варна и Пловдив, 16° - в Бургас и Хасково, 17° - в Сандански.

След слънчевото време днес, започналото увеличение на облачността през нощта ще обхване цялата страна, а в Югозападна България ще има слаби превалявания от дъжд. Ще бъде почти тихо, с минимални температури в повечето райони между 1° и 6°.

И утре облачността ще се задържи значителна и на много места, с временни прекъсвания, ще превалява дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 10° и 15°.

Ветровито ще се задържи в планините, с умерен, вече югоизточен, по-високите части силен югозападен вятър. Ще преобладава облачно време, с валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на надморска височина около 1600 метра. Максималните температури в курортите - от 2° на Алеко, до 4 - 5° в Пампорово и Боровец. Опасността от лавини в планините остава повишена.

Не само у нас, но и навсякъде на Балканите ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд, в северозападните райони от полуострова - от дъжд и сняг. Причината е обширен африкански циклон, който ще определя дъждовното време у нас и в близките дни.

Проливни валежи ще има и в Южна Италия. По-често значителна ще бъде облачността и в Централна и южните части на Източна Европа. На Пиринейския и Скандинавския полуостров, както и в Европейска Русия, ще бъде предимно слънчево.

У нас и в близките дни ще остане по-студено от обичайното, по-често облачно, на много места с превалявания от дъжд. По-значителни валежи се очакват в неделя в Северозападна България, а в понеделник в много райони от страната, особено в Южна България, където на места ще бъдат придружени и от гръмотевици. Ще превалява и във вторник, но ще започне затопляне, което ще продължи и в сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Джуров в третия кръг на световното
Красимир Джуров в третия кръг на световното
Дългоочаквана премиера: "Спящата красавица" на сцената на операта в Стара Загора
Дългоочаквана премиера: "Спящата красавица" на сцената на операта в Стара Загора