НОВИНИ

Канада излезе начело в зона КОНКАКАФ след победа срещу Мексико

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:38, 17.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
канада излезе начело зона конкакаф победа мексико
Слушай новината

Националният отбор по футбол на Канада продължи с много силното си представяне в световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар в зона КОНКАКАФ, като снощи пред над 40 000 зрители в Едмънтън надигра с 2:1 отбора на Мексико.

Голямата звезда в мразовитата вечер в щата Албърта се казваше Кайл Ларин, който се разписа в края на първото и началото на второто полувреме, за да осигури комфортен аванс на домакините.

Мексиканците, макар да бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути, стигнаха само до един гол чрез Ектор Ерера, който се разписа в последната минута на редовното време, но за повече нямаше време.

За "кленовите листа" това е четвърти успех от началото на квалификациите, с който те излязоха начело в подреждането с 16 точки. Мексиканците пък заемат 3-то място с 14 пункта, като между двата тима е този на САЩ с 15, който направи 1:1 като гост на Ямайка.

До края на квалификациите в зона КОНКАКАФ остават още 6 кръга, като за Световното първенство ще се класират първите три отбора в крайното класиране, докато 4-ят ще играе бараж срещу отбор от Азия, Южна Америка или зона Океания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Николай Денков е в класацията на най-добрите учени в света
Министър Николай Денков е в класацията на най-добрите учени в света
Ивет Горанова беше спряна в 1/4-финалите на Световното първенство в Дубай
Ивет Горанова беше спряна в 1/4-финалите на Световното първенство в Дубай