Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Каримански: Не се приложи диференциран подход при мерките срещу инфлацията

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 23.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Политика
Слушай новината

Необходимо е да се спазва споразумението, да бъдат оценявани всички стъпки на правителството и на коалицията като цяло, преди да се вземат крайни решения, преди това да има задълбочени обсъждания с професионалистите в отделните сектори, заяви в "Още от деня" Любомир Каримански, председател на бюджетната комисия в парламента, депутат от "Има такъв народ".

"Предупреждението е и по принцип, и с конкретни неща. По принцип се натрупаха много теми, които не сме обсъждали досега съгласно коалиционното споразумение, и в същото време съобразно отделни секторни политики, които са залегнали в общата рамка в коалиционното споразумение, също трябва да бъдат спазвани стриктно", подчерта Каримански.

Те са корективът в коалицията.

"Свикването на Консултативния съвет по въпроса за Северна Македония от страна на премиера като инициатива, аз не знам да е съгласувано с отделните коалиционни партньори, ако е направено - аз не съм информиран, че има такова съгласуване. Аз и колегите ми от "Има такъв народ" не забелязваме да има нито една стъпка в посока развитие на договора, който ние сме подписали с РСМ, той да се изпълнява", заяви депутатът.

По думите му това е едно предупреждение към премиера.

Според Любомир Каримански от "Има такъв народ" за пакета мерки против инфлацията на правителството са предложили 11 такива, но нито едно от техните предложения не е влязло в чистия вариант - едно единствено, и то модифицирано.

"Това, което аз лично смятам за пропуск, е, че не се приложи т.нар. диференциран подход при отделните мерки. Ние отново имаме една уравниловка какво ще получат най-уязвимите, защото в много страни в Европа има мерки, които са насочени към най-бедните", подчерта Любомир Каримански.

Какво още каза депутатът от "Има такъв народ" и председател на бюджетната комисия - вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Победно начало за Рафаел Надал на "Ролан Гарос"
Победно начало за Рафаел Надал на "Ролан Гарос"
Малин Орачев става помощник на Петър Хубчев в Берое (Стара Загора)
Малин Орачев става помощник на Петър Хубчев в Берое (Стара Загора)