НОВИНИ

Карло Анчелоти: Мачът срещу Манчестър Сити ще бъде много привлекателен за света на футбола

В утрешната вечер италианският специалист ще ръководи своя мач №200 в треньорската си кариера в Шампионската лига

карло анчелоти мачът манчестър сити привлекателен света футбола
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 08.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди утрешното домакинство на Манчестър Сити в първия сблъсък между двата тима от четвъртфиналите в Шампионската лига.

Дуелът между рекордьора по трофеи от най-престижната европейска клубна надпревара и актуалният шампион на Европа ще бъде общо четвърти помежду им през последните пет сезона, а Анчелоти определи утрешната среща в Мадрид като "много привлекателна"

"Ще бъде много привлекателен мач за света на футбола. Ще се срещнат два отбора, които имат много индивидуално качество на терена", коментира италианският специалист, който се върна и към двубоя между двата състава отпреди година на "Сантяго Бернабеу", когато "лос бланкос" ограничиха до минимум шансовете пред звездата на "гражданите" Ерлинг Холанд.

"Направихме добър първи мач и попречихме на Холанд да получава пасове. За този двубой планът е да контролираме опасните им играчи, като Фил Фоудън, Де Бройне и Холанд, разбира се", заяви Анчелоти.

Наставникът на мадридчани разкри още, че няма намерение да пази някои измежду Джуд Белингам, Винисиус Жуниор, Едуардо Камавигна и Орелиен Чуамени, които са заплашени от евентуална възможност да пропуснат реванша в Англия след седмица.

В същото време най-успешният треньор в историята на Шампионската лига говори и за дуела край страничната линия с Хосеп Гуардиола.

"Не ме притесняват сравненията с Гуардиола. Той е голям треньор, но за мен не е важно какво мислят за мен, важно е как ме оценява клубът. А че той е много голям, няма никакво съмнение", завърши Карло Анчелоти, който утре ще ръководи своя мач №200 като наставник в най-престижния европейски клубен турнир.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем нападения от мечки в Смолянско са станали през март
Седем нападения от мечки в Смолянско са станали през март
Виктория Томова надви Наталия Сабанин и израни резултата в дуела срещу Унгария за "Били Джийн Кинг къп"
Виктория Томова надви Наталия Сабанин и израни резултата в дуела срещу Унгария за "Били Джийн Кинг къп"