НОВИНИ

Кейн след загубата: Ще си извлечем поуките за Световното догодина

кейн загубата извлечем поуките световното догодина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:31, 12.07.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на Англия Хари Кейн призна, че загубата във финала на УЕФА Евро 2020 от Италия е „най-лошото чувство на света“.

Нападателят на Тотнъм, заедно с Хари Магуайър, бе един от едва двамата играчи на „Трите лъва“, които отбелязаха от бялата точка. Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака пропуснаха при изпълненията си, оставяйки Англия с един-единствен успех на голям форум, дошъл на Мондиал 1966.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

„Скуадра адзура“ спечели втората си европейска титла след 3:2 при изпълнението на дузпи, а редовното време и продълженията приключиха при равенство 1:1.

"Дузпите са най-лошото чувство на света, когато губиш. Всеки може да пропусне дузпа. Дузпите са си дузпи. Минахме през процес. Момчетата направиха всичко по силите си, просто не беше нашата вечер".

Англичаните откриха резултата на „Уембли“ чрез страхотно изпълнение на Люк Шоу от воле още във втората минута на двубоя, но позволиха на италианците да се върнат в двубоя за европейската титла и да изравнят чрез Леонардо Бонучи в средата на втората част.

Кейн призна, че Англия е действала предпазливо след летящия си старт в мача.

„Играхме срещу много добър тим. Стартирахме перфектно. Може би, се връщахме малко по-дълбоко на моменти. Те притежаваха в по-голямата част топката. Контролирахме нещата, те не създадоха много положения. Пробиха ни след статично положение и след това мачът бе 50-50“.

Офанзивният футболист на „Трите лъва“ настоя, че съставът ще реагира след агонизиращото поражение. „Печелим заедно, губим заедно. Ще си извлечем поуките. Тези момчета ще се поучат от загубата и тя ще ни даде допълнителна мотивация за Световното първенство догодина. Трябва да бъдем с високо вдигнати глави. Турнирът беше фантастичен за нас“, завърши той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежко остава състоянието на 6-ма от пострадалите в пожара край Варна
Тежко остава състоянието на 6-ма от пострадалите в пожара край Варна
Кой е Николай Василев - фаворитът на ИТН за следващ премиер
Кой е Николай Василев - фаворитът на ИТН за следващ премиер