НОВИНИ

Километрично задръстване на АМ "Тракия" към Пловдив заради катастрофи

bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 30.06.2023 (обновена)
10500
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Тежък трафик по магистрала „Тракия“. Огромен брой пътуващи към морето създаде затруднения и предпоставки за катастрофи. Образува се километрично задръстване.

Вижте и още във видеото.

На път към морето: Очаква се засилен трафик и контрол на движението

От началото на деня до сега на територията на Областно пътно управление - Пловдив са станали три катастрофи, без сериозно пострадали.

Текст: Росица Колева

Първата катастрофа е станала на 126-и км в посока Бургас. Пътният инцидент наложи движението да се пренасочи в две ленти. В момента има затруднения и тапи на други две места заради леки катастрофи - едната е на 114-и км в посока Бургас, където са се ударили две коли и според дежурния в Пътното имало леко пострадал. Там колите са в активната и дясната лента и предстои преместването им в аварийната. Трета катастрофа е станала на 121-и км, отново в посока Бургас, ударили са се две коли, които са в лявата лента.

Движението в тези участъци не е спряно. Шофьорите да се движат с повишено внимание.

Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при 61-и км и 121-и км на магистралата в посока Бургас, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

В двата участъка трафикът се осъществява в активната лента и се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват поставената пътна сигнализация, апелират от полицията.

За улеснение на трафика временно е ограничено движението на автомобили над 12 т между 5-и и 23-и км на АМ "Тракия" в посока Бургас.

За тежкотоварните автомобили е осигурен обходен маршрут по път I-8 София - Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона се отбиват при 5-и км в посока Бургас на АМ "Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" - при 23-и км на АМ "Тракия".

До 18.00 ч. днес движението в участъка от км 200 до км 156 на АМ "Тракия", в област Стара Загора, в посока София се осъществява в активната лента. Причината е почистване на мантинели в средна разделителна ивица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още 11 000 деца в предучилищна възраст с допълнителни обучения по български език и литература
Още 11 000 деца в предучилищна възраст с допълнителни обучения по български език и литература
Лудогорец ще получи шампионската купа и златните медали на 6 юли
Лудогорец ще получи шампионската купа и златните медали на 6 юли