НОВИНИ

Кирил Десподов: Изиграхме супер мач, трябва да се раздаваш, когато играеш за България

кирил десподов изиграхме супер мач раздаваш играеш българия
bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 17.11.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на националния отбор Кирил Десподов застана пред камерата на БНТ минути след края на приятелския двубой срещу Кипър, спечелен от "лъвовете" с 2:0 като гост, за да коментира третия пореден успех на тима ни под ръководството на Младен Кръстаич.

Звездата на Лудогорец сподели, че отборът е изиграл един супер мач, но все още не трябва да се възгордява от трите поредни успеха, а да гледа към следващите мачове.

"Мисля, че изиграхме супер мач. В първите 30 минути от срещата се справихме добре, пресирахме, бяхме агресивни. Ние се стремяхме да правим това, което изискваше треньорът от нас. Трябва да се опитаме да пресираме по този начин в по-големи части от мача. Не трябва да се възгордяваме, а да гледаме към победите и в следващите мачове. Независимо от съперника трябва да бъдем безкомпромисни и да се опитваме да се надиграваме", коментира Десподов.

Капитанът на трикольорите разказа малко повече и за влиянието на селекционера Младен Кръстаич върху футболистите и как той успява да ги мотивира.

"Господин Кръстаич е мотиватор. Можете да го видите в неговите очи. Иска да има дисциплина и особено тактическа. Трябва да се раздаваш, когато играеш за България. Просто нямаш оправдания да не го направиш", завърши Кирил Десподов.

Подобно мнение пред камерата на БНТ изрази и Илиан Илиев-младши, който вчера започна като титуляр срещу Кипър.

"Победата показва, че отборът има възход. Вкарваме повече дух, повече себераздаване. Имаме млади играчи. Винаги играем за победа. Очакванията на хората ще бъдат все по-големи. Надявам се да спечелим срещу Люксембург и да зарадваме хората", заяви футболистът на Аполон Лимасол.

"Чувствам се много добре. Радвам се, че затвърдихме добрата игра с победа. Мисля, че това е пътят – с тези млади момчета. Тук съм, когато е нужно, когато ме извикат. Това е работа на треньора. Има много млади, аз съм за да им се дава път. Отборът не трябва да пада под нивото, на което е в момента", сподели пък авторът на втория гол Спас Делев пред БНТ.

Автор: Росен Станчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов: Виждам бъдеще в играчите
Георги Иванов: Виждам бъдеще в играчите
Доброволците прекратяват мащабните търсения на 12-годишния Александър
Доброволците прекратяват мащабните търсения на 12-годишния Александър