НОВИНИ

Кирил Десподов: Нека оставим Олимпиакос да са фаворити на реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:06, 04.08.2021
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
кирил десподов оставим олимпиакос фаворити реванша
Снимка:
Слушай новината

Крилото на българския шампион Лудогорец Кирил Десподов призна, че, може би, се усеща леко съжаление в състава на "орлите" след равенството 1:1 срещу Олимпиакос, но допълни, че шансовете си остават 50:50 преди реванша в Разград следващия вторник.

Десподов сподели, че гръцкият шампион не е изненадал с нищо "зелените", но допусна, че е възможно да е имало и леко подценяване.

"Това, което видяхме и предишния мач срещу Нефтчи, те играха по същия начин. Чакаха си моментите, много добре играят в защита. Компактен отбор са. Не ни пресираха високо, но в тяхната половина не ни оставяха много пространства. Успяхме да се измъкнем на базата на бързите футболисти, които имаме. Със сигурност не трябва да се подценява това, че не са ни пресирали и най-вероятно, че са ни подценили."

Крилото коментира и ситуацията за гола на разградчани, при която той изпълни чудесно пряк свободен удар, откривайки резултата на стадион "Георгиос Караискакис" в Пирея.

"Позицията беше по-удобна, защото беше по-назад. Олимпиакос имат високи играчи и е много трудно да прехвърлиш стената. Вторият фал беше на доста добра позиция, която се радвам, че успях да реализирам. Доста фалове изпуснах, доста греди ударих, радвам се, че в този момент дойде гола."

Българинът бе запитан и за ситуацията в добавеното време на срещата, когато той имаше възможност да донесе успеха на Лудогорец, но пропусна на опразнена врата.

"Да не се хващаме за този пропуск. В 93-ата минута правя спринт и мисля, че изиграх по най-добрия начин ситуацията. Ако не бях шутирал веднага, аз видях се периферното зрение, че двама от защитниците на Олимпиакос тичат към вратата. Ако бях направил още едно докосване, те щяха да стигнат до вратата и тогава как щеше да влезе топката. Пробвах, бях под ъгъл, не се оправдавам. Всички изпускат, аз също съм изпускал доста пъти. Можеше да стане 2:1 за нас, но не съжалявам. Това е, опитал съм, не можах да я вкарам. Надявам се във вторник, ако имам такава ситуация, да влезе."

Накрая българският национал отново подчерта, че шансовете остават 50:50, но призова все пак Олимпиакос да бъдат считани за лек фаворит, опитвайки се да свали напрежението от Лудогорец.

Нека да оставим те да са фаворит във вторник. Нека нещата да са 50:50, но да клонят към тях. Нека те да са фаворит. Все едно мачът завършва 0:0. Все едно не сме вкарали гол на чужд терен. Така че шансовете са 50:50. Добър отбор са, много добър, голямо име, но Лудогорец също не е малко име. Излизаме, ще се надиграваме, ще направим всичко възможно, ще дадем всичко от себе си и ще разберем какво ще се случи във вторник."

Реваншът на "Хювефарма Арена" в Разград е следващия вторник, 10 август, от 21.00 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат да се ратифицира Договор за дарение на комплекти за тест за антиген „всичко в едно“
Предлагат да се ратифицира Договор за дарение на комплекти за тест за антиген „всичко в едно“
Пускат допълнителен нощен влак София - Бургас до края на летния сезон
Пускат допълнителен нощен влак София - Бургас до края на летния сезон