НОВИНИ

Кирил Десподов: Ясен Петров е много добър треньор

кирил десподов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:27, 13.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Колективът в националния обор не е бил по-силен от години. Това твърди Кирил Десподов в специално интервю за БНТ. Според нападателя селекционерът Ясен Петров има стратегия за бъдещето.

Много натоварен беше денят за футболистите на България, като всичко започна със задължителните тестове, които трябваше да бъдат направени на играчите за предстоящото пътуване от Украйна за Швейцария.

„Трикольорите“ ни проведоха тази вечер последната си тренировка в Одеса, която включваше и двустранна игра. Футболистът на Лудогорец Кирил Десподов не взе участие в нея, като превантивна мярка, а не заради контузия, с цел да бъде запазен за последния мач на тима ни от квалификациите за Мондиал 2022 срещу Швейцария. Срещата можете да гледате в понеделник от 21.45 часа по БНТ 1.

„Колективът е на много високо ниво, според мен даже, както си говоря с медицинския щаб, който е от много години тук, досега не е имало такъв колектив – сплотен. Треньорът съумява да говори с всеки един по различен начин. Знае към всеки играч как да се отнесе и му се получават нещата“, сподели Кирил Десподов.

„За мен Ясен Петров е много добър треньор и ненапразно имаме много добри резултати, които започват да бъдат позитивни. Но много имаме да катерим много“, допълни националът.

Нападателят разказа и любопитна история около партньорството си с Атанас Илиев, с когото с дружни усилия изработиха изравнително попадение срещу европейския шампион Италия.

„Очаквах този пас, обясних му го точно и ясно, като влезе, да очаква паса с външния на първа греда. И така стана голът. Той след мача ми каза: „Евала, ти всичко знаеше. Стана много красив гол“ Казах му, че всичко ми е в главата“, допълни Десподов.

В неделя отборът заминава за Швейцария, където ще изиграе последния си мач за годината.

Автор: Стефан Георгиев, специален пратеник на БНТ в Одеса

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как съседите се справят с ковид вълната
Как съседите се справят с ковид вълната
Хладно време и валежи през новата седмица
Хладно време и валежи през новата седмица