НОВИНИ

Кирил Петков: Влизаме в политическа криза, мандатът ще бъде върнат

кирил петков влизаме политическа криза мандатът върнат
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 08.07.2022
5518
Чете се за: 02:22 мин.
По света
Слушай новината

Влизаме в политическа криза, нашите партньори изчакват да видят какво ще се случи. Тази криза струва много на българските граждани. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Към този час - мандатът ще бъде върнат, допълни той.

Каза още, че ще подкрепят всичко, но няма да допуснат преговори с Делян Пеевски, Бойко Борисов и Слави Трифонов.

Според него се изпускат редица шансове - законопроектите, нужни за Плана за възстановяване и устойчивост, промените в КПКОНПИ и т.н.

Президентът Румен Радев приема в 17.00 ч. кандидата за премиер на ПП Асен Василев. Ще бъде ли изпълнен мандатът – гледайте извънредното издание на "Още от деня" от 16.00 ч. Вижте първите коментари и анализи!

Петков и Мицотакис откриват Междусистемната газова връзка Гърция-България

Очаквам в следващия месец азерската газ вече да тече, успяхме да прекараме 1 млрд. кубични метра, които текат през другия вход с Гърция, миналата есен някой беше подписал анекс, който не беше в интересите на България.

По думите му в момента цената на азерския газ е еквивалентна на "Газпром", но след отварянето на новата газова връзка ще падне с 30%.

Министър-председателят Кирил Петков е в Гърция, за да участва в официалната церемония по повод приключването на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция - България (IGB).

Събитието се състои в района на Комотини, където заедно с премиерите на България и Гърция е и министърът на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов.

Газовата връзка Гърция-България ще свърже газопреносните мрежи на двете съседни държави, осигурявайки достъп на България до Южния газов коридор и до редица нови източници на природен газ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха доведения брат на Георги Семерджиев, шофирал с алкохол и наркотици в кръвта
Задържаха доведения брат на Георги Семерджиев, шофирал с алкохол и наркотици в кръвта
Откривателят на Божинов ще търси млади таланти у нас
Откривателят на Божинов ще търси млади таланти у нас