НОВИНИ

Клеман Тюрпен ще ръководи реванша между Лудогорец и Малмьо

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:51, 22.08.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
клеман тюрпен ръководи реванша лудогорец малмьо
Слушай новината

Френският топ съдия Клеман Тюрпен ще бъде главен арбитър на срещата реванш на Лудогорец срещу Малмьо от плейофа за попадане в групите на Шампионската лига.

Юрист по образование, 39-годишния Тюрпен се занимава със съдийство от 2006 година, а от 2010 година е част и от листата на ФИФА.

Само преди няколко месеца френският арбитър получи най-престижния наряд в кариерата си до момента, ръководейки финала в турнира Лига Европа между Виляреал и Манчестър Юнайтед, спечелен от испанския тим след изпълнение на дузпи.

Във вторник, 24 август, пък Клеман Тюрпен ше бъде в Разград за дългоочаквания реванш между българския шампион Лудогорец и шведския първенец Малмьо. Негови помощници ще бъдат сънародниците му Никола Данос и Сирил Крангор.

Любопитното е, че първият двубой между двата тима бе поверен на Антонио Матеу Лаос, който беше съдия и на финала в Шампионската лига между Челси и Манчестър Сити.

Така, на практика, мачовете между Лудогорец и Малмьо ще са били ръководени от двамата арбитри, свирили последните два финала в европейските клубни турнири.

Колкото до Тюрпен, Лудогорец вече има спомени от него и със сигурност "зелените" не искат да се връщат към тях.

През зимата на 2014 французинът води загубата на разградчани с 0:3 от Валенсия в София в мач от 1/8-финалите на турнира Лига Европа. Няколко месеца по-късно той свири и при поражението с 0:4 на "орлите" като гост на Реал (Мадрид) в мач от групите на Шампионската лига.

Преди малко повече от година Клеман Тюрпен отново гостуваше у нас, за да бъде главен арбитър в мача между Славия и Левски, завършил с победа за "белите".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три бургаски села излязоха на протест заради лошото качество на водата
Три бургаски села излязоха на протест заради лошото качество на водата
Мотористи от Асеновград се включиха в гасенето на пожара над Югово
Мотористи от Асеновград се включиха в гасенето на пожара над Югово