НОВИНИ

Код жълто за дъжд и гръмотевици в събота

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 17.06.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, по Черноморието - 23 - 24°. В по-голямата част от страната и в следобедните часове ще остане слънчево, с изключение на Западна България, където се очакват валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевични бури. Има условия и за градушки.

Причината - студен атмосферен фронт, който ще премине през страната. През нощта ще продължи да вали главно в Централна, Северна България и югозападните райони, а утре - и в източните части от страната. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България умерен. С него ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с днес, между 23° и 28°, в София - около 23°.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива и по Черноморието. Валежи и гръмотевици ще има сутринта по северното крайбрежие, а след обяд и на места и по южното.

Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22 - 23°, колкото е и температурата на морската вода, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Лоши условия за туризъм в планините утре. Ще бъде дъждовно, с гръмотевични бури. Повишена е вероятността и за градушки.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще се усили. Температурите ще се понижат чувствително.

И за разлика от дъждовното време и захлаждането на Балканите, във Франция и Испания ще остане необичайно горещо и предимно слънчево. Валежи и захлаждане се очакват утре и на Британските острови.

У нас в неделя ще превалява все още само на отделни места, с по-голяма вероятност в Южна България. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица, когато в много райони от страната ще бъде горещо, с температури над 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дебатите по вота на недоверие ще са във вторник, а гласуването - в сряда
Дебатите по вота на недоверие ще са във вторник, а гласуването - в сряда
Френски мрежови оператор: Потоците газ от Германия към Франция спряха
Френски мрежови оператор: Потоците газ от Германия към Франция спряха