НОВИНИ

Код жълто за силен вятър

bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 18.02.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Времето
Слушай новината

Силен северозападен вятър, прогнозират днес синоптиците. Код жълто за опасно силни пориви е обявен в почти цялата страна.

Най-ветровито до 11.00 часа беше в Шумен, с пориви около 90 км/ч. В много райони на Северна България и по Черноморието – около 70 км/ч.

В следобедните часове ще остане много ветровито. Облачността ще е променлива, а на места, главно в източните райони ще превали дъжд. Максималните температури ще се понижат, в сравнение с вчера, и ще са между 9° и 14°.

През нощта вятърът ще отслабне, а валежите навсякъде ще спрат. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 1°, а максималните - между 16° и 21°. Ще духа слаб до умерен вятър, вече с посока от запад-югозапад. Ще бъде предимно слънчево, но до вечерта облачността ще се увеличи.

Предимно слънчево ще бъде времето и на морския бряг. Максималните температури ще са по-ниски, в сравнение с останалата част от страната - между 13° и 16°. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде в часовете преди обяд и в планините. По-късно облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите ще се повишат чувствително - от 6° на Алеко до 13° в Боровец.

Топло за средата на февруари ще остане и на Балканите. Ще преобладава слънчево време, но през деня облачността постепенно ще се увеличава.

Ветровито и с валежи от дъжд и сняг, на места значителни, ще е в северозападната и в централната част на континента, както и на места в Европейска Русия. Валежи ще има и в Източна Испания.

И у нас в неделя времето ще бъде облачно, в отделни райони, със слаби валежи от дъжд. В понеделник на места в низините сутринта ще е мъгливо. Над останалата част от страната денят ще започне слънчево, но до вечерта отново ще завали. Във вторник валежите вече ще са навсякъде. В началото от дъжд, но с очакваното захлаждане, дъждът бързо ще премине в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при пожара на ферибота
МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при пожара на ферибота
Джоел Ембийд спечели дуела с Янис за успех на Филаделфия
Джоел Ембийд спечели дуела с Янис за успех на Филаделфия