НОВИНИ

Красен Кралев: Бюджетът за спорт за следващата година е рекорден

bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 14.11.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Бюджетът за спорт за следващата година е рекорден - над 15 млн. лева е увеличението, към 6,5 млн. лв. от тях ще бъдат за финансирането на спортните клубове, което е двойно повече спрямо тази година. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

Кралев коментира и мерките на правителството в борбата с разпространението на коронавируса.

По думите му обществото е разделено относно мерките, които трябва да се взимат. Това не е случайно. Опозицията 8 месеца набиваше в главите ни, твърдеше, че това е измислено заболяване, че това е това е световна конспирация, която цели да държи устите на хората затворени, каза Кралев:

"Горяха маски, президентът с вдигнато юмруче на 3 март честитеше празника на всички тези, които не вярваха за манипулациите за вируси и щамове. Това е пълно безобразие".

Министърът на спорта каза още, че тези действия са довели до това мерките да не се спазват. Сега хората са дисциплинирани, разбрали са сериозността на заболяването и спазват мерките все повече.

Красен Кралев коментира, че за следващата година бюджетът за спорт е рекорден - над 15 млн. лева е увеличението, към 6,5 млн. лв. от тях ще отидат за финансиране на спортните клубове, което е двойно повече спрямо тази година.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влизат в сила новите изисквания за пазаруване от възрастните хора
Влизат в сила новите изисквания за пазаруване от възрастните хора
Диана Ковачева: Няма яснота какво е дигиталното изключване сред децата
Диана Ковачева: Няма яснота какво е дигиталното изключване сред децата