НОВИНИ

Кубрат Пулев пред БНТ: Планирам два боксови мача през 2022 година

кубрат пулев бнт планирам два боксови мача 2022 година
bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 19.12.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Кубрат Пулев планира да се завърне на боксовия ринг за най-малко две срещи през 2022 година, сподели лично боксьорът в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

Той отказа да назове срещу кого планира да се изправи през следващата година, но увери, че съперникът му ще бъде от топ 10 или топ 15.

"На този етап все още не се знае кой ще ми бъде съперникът, но преговаряме за боксов мач, който ще се проведе в САЩ. Естествено ще бъде срещу добър съперник от топ 10 или топ 15. Може и уважим желанието на Паркър за двубой, но аз никога не съм коментирал подобна новина. Не е имало и контакти между неговите мениджъри и моите досега. Ще го обсъдим и защо не? Аз се чувствам готов да изляза срещу всеки един. Мач ще има и се надявам да са поне два. Чувствам се здрав. Контузията ми в рамото отмина като на магия. Както всичките се чудехме кога ще отмине, тя изведнъж изчезна. Просто човек трябва да остане вярващ и нещата се случват.", коментира "Кобрата".

Българският боксьор се върна и към последната си изява на ринга, а именно успеха му срещу Франк Мир в новия спорт "Триад комбат".

"Получи се уникално шоу на стадиона в Aрлингтън пред 45 000 души. Това беше незабравим момент и за мен, и за всички българи, които бяха там. За американците също, защото това беше един от уникалните двубои на вечерта, нищо че беше кратък. На хората им беше интересно да видят противопоставянето на ММА боец и боксьор, тъй като хората винаги са спорили, ако двама различни бойци се изправят един срещу друг кой би имал предимство. И това породи интереса, а както знаем интересът прави спорта и спортът прави интереса. Аз съм доволен от този мач. Не довърших Мир, защото в спорта трябва да има уважение, а не място за омраза", сподели Кубрат Пулев.

Какво още сподели Кубрат Пулев за спортната си кариера и амбициите с в политиката вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите безработни в цялата страна са повече от постъпилите на работа
Новите безработни в цялата страна са повече от постъпилите на работа
Швейцария въвежда възможност за влизане и с бърз антигенен тест
Швейцария въвежда възможност за влизане и с бърз антигенен тест