НОВИНИ

Културният министър: Категорично подкрепяме Младежкия театър

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:48, 27.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Още
Слушай новината

"Най-важното за мен е да е ясна категоричната подкрепа към Младежкия театър от страна на Министерството на културата". Това коментира в кулоарите на Народното събрание министърът на културата Атанас Атанасов, който отговори на актуални въпроси от депутати в рамките на днешния парламентарен контрол.

За мен беше голяма изненада да разбера за притесненията на ръководството му чрез социалните мрежи, защото имах дълга среща с Михаил Байков - директор на театъра, на която обсъдихме казуса. Подкрепата на Министерството на културата никога не е била под въпрос. По решението на този въпрос Министерството на културата работи съвместно с театъра, допълни Атанасов.

Младежкият театър "Николай Бинев" излиза на мирен протест в понеделник, за да защити публично сградата, в която играе единственият държавен драматично-куклен театър в София с постоянна трупа. Причината е, че КЕВР желае да придобие безвъзмездно имота, твърдейки, че е с "отпаднала необходимост".

Действията на Младежкия театър бяха подкрепени и от Съюза на артистите. Театърът е уведомил за казуса Министерството на културата и очаква от него действия в своя подкрепа.

На въпроса дали тази сграда е с "отпаднала необходимост", Атанасов заяви, че включително при тях има положително становище, че не е отпаднала необходимостта. Единствената отпаднала необходимост, която аз виждам, е от такива екстремни, как да кажа - водене на екстремен диалог по социалните мрежи, вместо да се разберем както се опитахме да направим в личен разговор, заяви той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разширяването на гробищния парк на Якоруда отива в прокуратурата
Разширяването на гробищния парк на Якоруда отива в прокуратурата
БНТ 3 излъчва „ЕКО 24 часа на България“ с преки включвания от пистата в Хасково
БНТ 3 излъчва „ЕКО 24 часа на България“ с преки включвания от пистата в Хасково