НОВИНИ

Медийни публикации за български вариант на закона "Магнитски" разбуниха духовете в парламента

Вера Александрова
от Вера Александрова
13:12, 27.05.2022
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Медийни публикации, според които вицепремиерът Асен Василев подготвя закон, който да е българският вариант на закона "Магнитски" разбуниха духовете в парламента. Според твърденията ще бъдат изготвени черни списъци с хора и фирми, за които има съмнение, че са корумпирани.

Представители на всички партии от парламента без "Продължаваме промяната" заявиха, че не са виждали подобен проектозакон, но коментираха:

Христо Иванов, ПГ на "Демократична България": "Такъв законопроект няма, няма и да има! Това, което се появи като някакви текстове, не може да бъде подкрепено по никакъв начин от "Демократична България". Аз разбирам защо се появява сега този пас към медиите - защото има хора, които се притесняват от още една вълна санкции по "Магнистки". Искам да се обърна към всички политически сили: "Вместо да се занимаваме с това, дайте да си оправим прокуратурата".

Румен Гечев, ПГ на "БСП за България": "БСП не се произнася по слухове в интернет".

Георги Свиленски, ПГ на "БСП за България": По начина, по който беше представен вчера в медиите, е абсолютно неприемлив! Няма как да бъде подкрепен".

Станислав Балабанов, ПГ на "Има такъв народ": "Ако това е минало през мозъка на някой извратен политик, това е абсолютен фашизъм. Това няма как да бъде подкрепено от нормално мислещите хора".

Томислав Дончев, ПГ на ГЕРБ-СДС: Този текст няма да види никога бял свят! Противоречи на Конституцията и в залата има разум и такъв текст няма да бъде приет никога".

Хамид Хамид, ПГ на ДПС: "Може би е намерен някъде в архивите на Лаврентий Берия от едно време - нереализиран закон на Берия - в компилация с трудовете на Химлер и на Гьобелс се е получил един добър труд. Малко повече ни станаха африканските диктатори, които съветват това мнозинство, но това е - пълзящ фашизъм! Надявам се да не са го писали заедно с нашия приятел и демократ Христо Иванов, защото ще се получи смешно".

Костадин Костадинов, ПГ на "Възраждане": "Ако го направят, това означава, че автоматично шест от седемте партии в парламента трябва да спрат да получават субсидии и трябва да бъдат забранени. Нека го направят и ние ще го използваме срещу тях през следващите месеци".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт и оранжев код за валежи и бури в събота
Жълт и оранжев код за валежи и бури в събота
Какви са нагласите сред управляващите преди коалиционния съвет за Северна Македония?
Какви са нагласите сред управляващите преди коалиционния съвет за Северна Македония?