НОВИНИ

Лудогорец елиминира Олимпиакос и е на крачка от групите на ШЛ

лудогорец елиминира олимпиакос крачка групите
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
00:08, 11.08.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец се класира за плейофа за групите на Шампионската лига. „Орлите“ преминаха през нова луда европейска вечер, в която отстраниха Олимпиакос след изпълнение на дузпи.

В следващия кръг българският шампион ще се изправи срещу Малмьо, който елиминира Глазгоу Рейнджърс в решителния мач от третия квалификационен кръг на турнира (4:2 общ резултат).

В първия мач в Гърция Лудогорец и Олимпиакос направиха 1:1, а в Разград двата тима завършиха 2:2 в редовното време и продълженията. Така се стигна до изпълнението на наказателни удари, в които „орлите“ реализираха 4:1 точни удара.

Отборът на Олимпипакос поведе в резултата още в 31-ата минута. Георгиос Масурас асистира на Ян М’Вила, който с удар от въздуха откри за 1:0.

Малко след подновяването на играта в 49-ата минута, Рубен Семедо си отбеляза автогол за 1:1 след добра атака на домакините.

В 57-ата минута главният рефер посочи бялата точка за нарушение срещу Кирил Десподов. Точен за 2:1 беше Пиерос Ситириу.

Само 4 минути след това съдията отново показа точката за дузпата, но този път в полза на Олимпиакос, като решението може да бъде определено за дискусионно. Ел-Араби израни за 2:2, а малко преди това главният рефер показа жълт картон на Оливе Вердон, а след това червен. Минута след това реферът се поправи, и не изгони играча, а отмени решението си, разбирайки, че Вердон няма първи жълт картон.

До края на редовното време, а и в продълженията двата тима не успяха да си вкарат повече голове. Лудогорец дори имаше предимството да бъде с човек повече на терена, след като в 86-ата минута Усейну Ба видя жълтия картон за втори път в срещата.

Лудогорец ще гостува в следващия мач в Швеция на Малмьо на 17/18 август, а реваншът е седмица по-късно в Разград. При успех българският шампион влиза за трети път в групите на Шампионска лига в своята история, а при поражение ще участва в групите на Лига Европа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валдас Дамбраускас: Този мач беше като увеселително влакче
Валдас Дамбраускас: Този мач беше като увеселително влакче
Близо година жена от Бургас издирва майка си
Близо година жена от Бургас издирва майка си