НОВИНИ

Валдас Дамбраускас: Този мач беше като увеселително влакче

валдас дамбруаскас феновете очакват един обър мач
bnt avatar logo
от БНТ
00:24, 11.08.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас определи победата над Олимпиакос за заслужена. Българският шампион се класира за плейофа в Шампионска лига след 2:2 в редовното време и продълженията и 4:1 след изпълнение на дузпи в реванша от третия квалификационен кръг в Разград.

„Не искам да дискутирам реферите, те си вършат тяхната работа, ние нашата. Трябва да разберем реферите, те се опитват да си вършат работата по най-добрия начин“, сподели Дамбраускас.

Главният рефер даде спорна дузпа за Олимпиакос, той показа втори жълт картон и изгони Оливие Вердон, въпреки че защитникът нямаше официално предупреждение преди това. В крайна сметка червеният картон за бранителя справедливо бе отменен.

„Всички бяха готови за дузпите, казах им кой коя дузпа ще бие, всички бяха уверени и това ме прави много горд, че имам психически устойчиви играчи. По време на почивката успяхме да се успокоим и да излезем по различен начин през второто полувреме. С много желание изиграхме този мач и това се отплати. Този мач беше като едно увеселително влакче, постоянно с емоциите горе и долу“, каза още треньорът.

„Целият отбор беше изключителен. Не позволихме на съперника да използва нашите слаби страни, а и не допуснахме те да имат много опасности пред нашата врата“, сподели наставникът.

В плейофа за влизане в Шампионската лига „орлите“ ще се изправят срещу Малмьо.

„Срещу Малмьо дебютирах за първи път в Шампионската лига. Познавам стадиона и част от техните играчи, вярвам, че ни предстоят много добри времена“, разкри Валдас Дамбраускас.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Петричев: Уникален успех за Лудогорец
Ангел Петричев: Уникален успех за Лудогорец
Лудогорец елиминира Олимпиакос и е на крачка от групите на ШЛ
Лудогорец елиминира Олимпиакос и е на крачка от групите на ШЛ