НОВИНИ

Лудогорец има да наваксва два гола пасив срещу Балкани, ако иска да остане в битката за групите на ШЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:48, 19.07.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
лудогорец наваксва два гола пасив балкани иска остане битката групите
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Малко повече от седмица след старта на новия сезон отборът на Лудогорец вече се изправя пред първото по-сериозно препятствие през кампанията - реванша срещу косовския Балкани от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Българският първенец се представи под очакванията в първата среща в Косово миналата седмица и закономерно отстъпи с 0:2, а успехът на домакините можеше да бъде дори по-убедителен.

В крайна сметка момчетата на Ивайло Петев имат да наваксват два гола пасив тази вечер, ако искат да съхранят шансовете си за постигане на голямата цел - групите на Шампионската лига, в които "орлите" не са играли от сезон 2016/17 насам.

Самият наставник бе особено критичен към своите футболисти и след поражението миналата седмица, както и след загубата от новака Крумовград на старта на сезона в Първа лига, но пък вчера категорично заяви, че Лудогорец излиза, за да елиминира Балкани, като в плановете на тима влиза и евентуално минаване през продължения.

Капитанът Кирил Десподов също е уверен в шансовете на разградчани да се справят със съперника си тази вечер и сподели, че на него и съотборниците му ще им бъде необходима вяра.

В исторически план за Лудогорец това е общо 12-и пореден сезон в квалификациите на Шампионската лига, като досега българският тим има само три отпадания в първия кръг - от Динамо Загреб при дебюта си (2012/13), от молдовския Милсами (2015/16) и от унгарския Ференцварош (2018/19).

През последните шест кампании пък "орлите" неизменно стигат до групите на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, но тази серия може да бъде прекъсната още тази вечер, тъй като ако отборът не преодолее Балкани ще бъде директно изпратен в предварителните кръгове на Лигата на конференциите.

Реваншът между Лудогорец и косовския Балкани е тази вечер от 21:00 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Панев: На практика митница на пристанище "Росенец" не действа
Владислав Панев: На практика митница на пристанище "Росенец" не действа
Продават иконичен пуловер на принцеса Даяна на търг (Снимки)
Продават иконичен пуловер на принцеса Даяна на търг (Снимки)