НОВИНИ

Лудогорец излиза в първата плейофна битка срещу Малмьо

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:47, 18.08.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
лудогорец излиза първата плейофна битка малмьо
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец е само на крачка от заветната цел - групите на Шампионската лига, но на пътя му застава шведският първенец Малмьо.

През последните няколко сезона разградчани се утвърдиха като редовен участник в груповата фаза на европейските клубни турнири и с изявите си до момента си гарантираха европейски футболни емоции отново поне до декември.

Въпреки това, няма човек в тима на "орлите", който да не желае полетът им да продължи с участие в групите на най-престижната надпревара - Шампионската лига.

За последно "зелените" играха там през сезон 2016/17 и сега само два мача ги делят от ново влизане в турнира на богатите.

Футболистите на Валдас Дамбраускас вече отстраниха Шахтьор Солигорск, Мура и Олимпиакос, което им гарантира минимум участие в групите на Лига Европа, но както знаем, амбициите на отбора винаги са били по-високи.

Сега, на пътя им застава шведския Малмьо, който е в преследване на първо участие в груповата фаза на Шампионската лига от шест години насам.

Отборът, воден от бившата датска звезда Йон Дал Томасон, елиминира тимовете на Рига, ХИК Хелзинки и Глазгоу Рейнджърс, за да си уреди срещите с Лудогорец.

В българския тим изразиха увереност, че са готови за срещите с Малмьо, като Валдас Дамбраускас направи интересно сравнение между сблъсъците с шведския първенец и Олимпийските игри.

"Ние сме спечелили своето сребро, така че се борим за златото", заяви литовецът вчера по време на своята пресконференция.

За негово огромно съжаление, той днес няма да може да разчита на своята голяма звезда Кирил Десподов, който е наказан заради натрупани жълти картони. Очаква се Бърнард Текпетей, който вече пропусна един мач поради същата причина, да замени българския национал.

Исторически, Лудогорец никога не се е изправял срещу отбор от Швеция е Европа и със сигурност ще бъде по-внимателен тази вечер на стадион "Еледа".

Участието в групите на Шампионската лига обаче, минава задължително през добър резултат тази вечер в скандинавската страна.

Двубоят започва 22.00 часа и ще бъде ръководен от Антонио Матеу Лаос, който пред по-малко от три месеца свири и на финала в Шампионската лига между Челси и Манчестър Сити.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа затрудни движението на централен пловдивски булевард
Катастрофа затрудни движението на централен пловдивски булевард
От 1 септември в Република Северна Македония ще се влиза с ваксинационен сертификат
От 1 септември в Република Северна Македония ще се влиза с ваксинационен сертификат